България загуби 3-ти мач за 6 дни, този път Уелс ни би насред София


България загуби 3-ти мач за 6 дни, този път Уелс ни би насред София
Снимка: Getty Images/Guliver

6502 0

Българският национален отбор по футбол не предложи нищо ново. Възпитаниците на Георги Дерменджиев допуснаха 3-та загуба в рамките на няколко дни, като този път тя дойде с минималното 0:1 от Уелс на Националния стадион "Васил Левски". Домакините дори не успяха да отправят точен удар в целия двубой. Така в последните 19 мача, България продължава да има едва... 1 победа.

Двата тима предложиха скучен двубой, в който липсваха чистите положения пред двете врати. Преобладаваха грешки, особено що се касае до нашия отбор. Въпреки това, "драконите" успяха да измъкнат победата към края на двубоя, след като Уилямс се разписа от много неудобна позиция с едно докосване в 85-ата минута.

След двубоя класирането в Група 4 от Дивизия В в Лигата на нациите, два мача преди края, изглежда следното: Първи е отборът на Уелс с 10 точки, втори е тимът на Финландия с 9, като именно те ще спорят за първата позиция. На дъното са съответно Република Ирландия с 2 точки и България само с 1.

Следващите официални двубои на националния отбор на България са след месец и отново са част от Лигата на нациите. Приемаме Финландия на Националния стадион Васил Левски на 15 ноември, а три дни по-късно гостуване на Република Ирландия.

ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ (РЕЗУЛТАТИ)

СЪСТАВИ

България: Михайлов, Сисиньо, Терзиев, Димитров, Недялков, Карабельов, Малинов, Неделев, Десподов, Йомов, Краев

Уелс: Хенеси, Уилямс, Дейвис, Родон, Уилсън, Робъртс, Мефан, Ампаду, Норингтън-Дейвис, Смит, Джеймс 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Драконите" започнаха по-активизирано второто полувреме. Те  направиха няколко атаки само в първите минути, като в 48' минута дебютантът Норингтън-Дейвис получи добро подаване в наказателното поле на България, но стреля много неточно.

В 53-ата минута Уелс получи правото да изпълни пряк свободен удар след нарушение на Карабельов, за което той получи и жълт картон. Последва тежък и силен удар от около 30 метра на Хари Уилсън, но Николай Михайлов се справи и изби топката. Секунди по-късно Десподов получи добро извеждащо подаване и центрира към Краев, но той остана под топката и пред опразнената противникова врата.

В 60-ата минута се стигна до най-опасната ситуация в двубоя до този момент. Появилият се като резерва Матондо превзе много терен, за да стигне до наказателното поле на България, да влезе навътре и да стреля фалцово в далечния ъгъл. За негово нещастие - топката мина малко покрай страничния стълб.

74' - огромен пропуск за Уелс. Матондо получи успоредно подаване току пред голлинията на Николай Михайлов, но не успяда уцели вратата, правейки огромен пропуск.

В следващите минути играчите на Георги Дерменджиев подобриха леко представянето си, като опитваха да атакуват повече. В една ситуация Тодор Неделев дори имаше претенции за дузпа, но съдията трудно би дал толкова лесно нарушение в наказателното поле.

85' - 0:1! Неко Уилямс намери с добър пас своя съфамилник, който с едно докосване от неудобен ъгъл успя да матира Николай Михайлов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути от срещата преолбадаваха неточностите и от двата тима, като това важеше повече за "лъвовете". Въпреки това, Уелс успя да направи няколко опита за атаки и стигна до четири ъглови удара. При един от тях Родон стреля със слаб удар, а топката мина над вратата на Николай Михайлов.

В 12-ата минута Антон Недялков опита меко центриране към Божидар Краев, но Хенеси предвидливо излезе и боксира, справяйки се със ситуацията.

Гостите продължиха да бъдат по-активният отбор. Стигна се до 17-ата минута, в която Кристиян Малинов фаулира Даниел Джеймс на границата на наказателното поле. Секунди по-късно Хари Уилсън се нае с изпълнението от удобната позиция, но стреля над вратата.

В следващите 15-ина минути темпото в двубоя значително спадна. Футболистите на Георги Дерменджиев имаха няколко възможност от статчни положения, но не се възползваха. Същото важеше и за възпитаниците на Райън Гигс. Чисти положения все още нямаше до 35-ата минута.

Качеството на игра и от двата тима не се подобри до края на полувремето. Българските футболисти продължиха да правят грешки при наглед елементарни подавания от няколко метра, но сякаш започнаха да задържат повече време топката. До края на полувремето обаче не се стигна до нито една опасна атака.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

И този период за мачове на националните отбори ни донесе предимно негативни емоции - 2 загуби от 2 двубоя. Едната болеше особено много - срещу Унгария, която ни лиши от възможността да играем на Европейското първенство по футбол през 2021 година.

Кошмарната серия на България продължава, като тимът е записал само 1 победа в последните си 18 срещи. Тя дойде на 17 ноември срещу Чехия с 1:0 в мач без залог, а предишният триумф датира чак от 13 октомври 2018 година - 2:1 над Кипър.

Футболистите на Георги Дерменджиев изпуснаха важни точки в първите две срещи от Лигата на нациите - срещу Ейре и Уелс, като в първия случай бе получен изравнителен гол в последните секунди, а във втория - попадение, което ни нанесе загуба, отново в последните секунди. Последва поражение и от Финландия преди дни с 0:2.

Така след 3 изиграни двубоя България е на последно място в групата с 1 точка. Над нас е Ейре с 2 точки, а първи и втори са съответно Уелс и Финландия с по 7 и 6 пункта. Ако и днес не запишем победа, губим и хипотетично възможност за завоюване на първото място.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички