С красиво попадение младежите на България надвиха Израел по пътя за Евро 2025 (ВИДЕО)


С красиво попадение младежите на България надвиха Израел по пътя за Евро 2025 (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1826 0

Националният отбор на България до 21 години победи с 1:0 този на Израел във втори двубой от квалификациите за Евро 2025. Единственото попадение вкара Никола Илиев в 50' на срещата, играна на стадиона в Овча Купел.

След два изиграни мача България е на второ място в групата си, след като в първия мач стигна до равенство с Естония. На първо място е Полша с 6 точки. А в следващия мач през октомври сме домакини на Германия. Днешната победа е и подарък за селекционера Александър Димитров, който празнува рожден ден.

През първото полувреме националите ни бяха изключително активни. Срещата започна по-добре за нашия състав, като още в началните минути имаше няколко добри шанса. Емил Ценов и Петър Андреев отправиха удари, но недостатъчно добри, за да се стигне опасност. В 14' Шопов завърши добра българска атака, но защитник на гостите стопира удара. Две минути след това Никола Илиев стреля от далечно разстояние, но без успех.

Точно той бе сред най-активните ни играчи, като изостряше българската атака. В 25' бе първият точен удар към вратата на Пламен Андреев, който отрази удара на Кранчеполски.  В края на полувремето отново имахме възможност да открием резултата, но противниковата отбрана се справи. Израел също бе близо до гола, като след рикошет топката мина изключително близо до вратата.

Второто полувреме започна отлично за "лъвовете".  След дълъг пас Мартин Сораков преодоля излезлия по-напред страж на Израел. След това пусна към Никола Илиев, който финтира защитниците и хладнокръвно вкара за 1:0.

В 64' Мохамад Абу Рами направи много грубо влизане срещу Мартин Атанасов с бутоните напред, но реферът не показа дори и жълт картон. Малко след това коварен рикошет пред нашата врата не успя да затрудни Андреев.

В 73' Емил Ценов стреля извън наказателното поле, но Томер Дзарфати направи страхотно спасяване и предотврати втори гол. 5 минути преди края на мача влезлият като резерва Асен Митков поиска дузпа, но получи картон за симулация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички