Александър Димитров след ремито с Естония: Съжаляваме, че не победихме този съперник


Александър Димитров след ремито с Естония: Съжаляваме, че не победихме този съперник
Снимка: Velizar Eremiev - ChoCho / LAP.bg

1208 0

Наставникът на младежкия национален отбор на България до 21-годишна възраст - Александър Димитров, коментира равенството на "лъвчетата" с Естония (1:1) при визитата на Естония от квалификациите за Евро 2025. Специалистът посочи, че основната идея е била осъществена, но победата е била задължителна.

Коментарът на Димитров

"Съжаляваме, че не победихме този съперник. С такава нагласа влязохме в двубоя, вкарахме един отличен гол, но за съжаление допуснахме една слабост в защита. С дузпата резултатът се изравни и не можахме да отбележим втори гол. Доволен съм от играчите. Тези, които слязоха от мъжкия, благодаря на Кръстаич и Георги Иванов, че ни дадоха тези играчи. Вдигнаха нивото. Още малко трябва да се пипнат нещата и мисля, че още по-добре може да се представим", сподели Димитров.

"Помислиха може би след гола, че лесно ще победим този противник. Въпреки че във времето, в което работихме заедно, говорихме, че няма лесни противници и трябва да сме концентрирани до края. Загубихме такава. Пропукахме се и направихме тази дузпа. Имахме няколко положения след това. Можем да искаме малко повече разнообразие пред противниковото наказателно поле".

"Идеята бе да осъществим игрови натиск. Направихме го, но не толкова, колкото на мен ми се искаше. Пред гола трябва да подобрим взаимодействията, трябва да имаме малко по-добра реакция при загуба на топка. Трябва по-бързо да атакуваме хората с топка и да затваряме пространствата".

"Израел е изключително сериозен съперник. Силен състав. Мачът ще бъде много труден. При нас водещо е отборната работа и върху това ще работим. За всяко нещо си трябва време", добави още специалистът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ще играе ли националният ни отбор мачовете си отново в София?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички