Руди Фьолер обясни защо бихме Германия на САЩ'94: Сега е същото


Руди Фьолер обясни защо бихме Германия на САЩ'94: Сега е същото
Снимка: Getty Images/Guliver

10445 0

Легендата на Германия Руди Фьолер даде обяснение за загубата на Бундестима в четвъртфиналите на Мондиал 1994 от България. Световният шампион от 1990 година сравни тогавашното състояние на отбора с днешното такова, като категорично заяви, че световният шампион от Бразилия 2014-а не се намира в криза.

През 2018 година Германия загуби шест мача - срещу Бразилия, Австрия, Мексико, Южна Корея, Холандия и Франция, което се случва за първи път в историята. Плюс това Бундестимът отпадна от Световното първенство в Русия тази година след груповата фаза, а в Лига на нациите изпадна в група В. Фьолер обаче има обяснение и то не е криза.

СТОИЧКОВ СЕ ИЗВИНИ НА МЕКСИКАНЦИТЕ ЗА ГОЛА СИ ВЪВ ВРАТАТА ИМ В САЩ'94

"Не се притеснявам, че Германия е играла лошо. Мисля, че тимът все още има голям потенциал", посочи германецът пред "Globo esporte".

Според Фьолер големият отбор на Германия, от който бе част и той самият - на Мондиал 1994, е загубил от България в четвъртфиналите, защото се е получило "естествено отпускане", след като 4 години по-рано отборът стана световен шампион. Това според него се случва и сега с "швабите" - сътресенията се случват 4 години след триумфа в Бразилия.

"Това зависи от вашата готовност да спечелите отново или да бъдете по-добри. През 1994 година германският отбор беше още по-добър, отколкото през 90-а, но отпадна на четвъртфиналите. Не спечелихме, защото вече нямахме желание да спечелим, вече бяхме шампиони", посочи легендарният футболист.

През изминалото лято бившият вратар на Франция Бернар Лама посочи как българският тим с подвига си на "Парк де Пренс" е помогнал на "петлите" да постигнат най-големия си успех до това лято в Русия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички