Преди контролите в Катар: Ясен Петров каза какво липсва на националния ни отбор


Преди контролите в Катар: Ясен Петров каза какво липсва на националния ни отбор
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1586 0

Селекционерът на националния отбор на България по футбол - Ясен Петров, даде брифинг преди предстоящия подготвителен лагер на трикольорите в Доха. В Катар „лъвовете“ ще изиграят контроли срещу домакина на Мондиал 2022 и Хърватия.

„Не искам да деля Катар и Хърватия. Няма някой по-лесен или по-важен съперник. Разузнавахме тима на Катар в последните десетина дни, много сериозен отбор, който се готви да покаже добро лице на Световното първенство”, коментира Петров.

„За мача с Хърватия не мисля, че трябва да говоря много. Имат само трима играчи от местното първенство. Не се страхуваме от тези предизвикателства. Надявам се момчетата да покажат едно добро лице. Отиваме да трупаме опит и естествено да покажем добри резултати. Започваме да говорим само аз резултати”, продължи националният ни селекционер.

„Всеки добър резултат е важен за какво самочувствие ще излезем в мача на 2 юни. Това ще ни бъде генерална репетиция. Ние искаме да постигнем едни добър резултат, а това ще повлияе на самочувствието на играчите”, категоричен е той.

„Приемаме, че трябва да се борим. Продължаваме да работим и да формираме този отбор. На него му липсва подкрепа. Ние не се молим, ние имаме пожелание да ни подкрепят.”

 „Обявихме по-рано състава, защото трябваше да вадим визи. От връщането ни от Катар и до първия ни мач със Северна Македония, ще обикаляме и ще търсим. Може да има леки промени за мачовете със Северна Македония, Гибралтар и т.н. Имаме право на шест смени. Ще дадем възможност на максимален брой хора. Ще започнем да избистряме едно ядро от хора за мачовете, които ни предстоят.”, разясни Петров.

„Ние сме направили една много малка крачка напред. Освежихме отбора, вкарахме млади момчета, рискувахме в хода на световни квалификации.Не е лесен процесът, но имаме идея на 90% за състава”, завърши селекционерът на националите ни.

А ето кой ще води делегацията ни в Доха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички