Пламен Илиев: Не съм героят аз, всички сме герои


Пламен Илиев: Не съм героят аз, всички сме герои

2043 0

"Не мога да кажа, че съм герой на мача. Герои сме всички, които взехме участие, всички, които бяха отвън, целият щаб, всички сме герои", сподели вратарят на националния отбор Пламен Илиев след победата над Швеция с 3:2 в световна квалификация.

На Националния стадион "Васил Левски" Илиев спаси дузпа и се отличи с още няколко ключови спасявания, за да може "лъвовете" да стигнат до първи успех над този съперник от 50 години насам.

"Ние сме колектив и не може да има един герой в този мач. България винаги е разполагала с доста добри вратари, ако показвам добри игри с клубния ми отбор, мисля, че няма да имам проблем да получавам повиквателни, ако не показвам добри игри, няма как да получавам повиквателни. Дълго чакана победа, по възможно най-трудния начин беше постигната, но пък мисля, че беше интересен двубой, хубав за хората. Радващото е, че излязохме победители и счупихме каръка", коментира Илиев след двубоя.

Вратарят призна, че очаква много тежък мач срещу Холандия след три дни.

"Труден мач, много труден мач. Да се надявам, че ще повторим играта от днес и играта от първия мач с Холандия, когато ги победихме. Ще дадем всичко от нас, отиваме там и ще се опитаме да вземем нещо от този мач", каза той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички