Отиграването, с което България и светът помнят Георги Аспарухов-Гунди (ВИДЕО)


Отиграването, с което България и светът помнят Георги Аспарухов-Гунди (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Левски

6086 0

На днешната дата - 4 май, преди 80 години, е родена голямата легенда на Левски Георги Аспарухов. Гунди бързо се превръща в любимец не само на "сините" привърженици, като мнозина му симпатизират не само заради невероятните му качества, но и заради чисто човешките му такива.

Категорично остава сред най-големите легенди на Левски, но Аспарухов остава в историята и на българския национален отбор като един от най-качествените ни играчи. В негова чест си припомняме и най-популярното му отиграване, с което го запомни и България, и светът.

Разбира се, става въпрос за онази солова акция през 1968 година, когато "лъвовете" играят приятелски мач срещу Англия. Именно чрез неговото попадение националният ни отбор записва престижното равенство 1:1 с "трите лъва".

Въпросният гол идва след скоростна контраатака. Изчистена топка попада точно в ценъра. Гунди успява да се пребори с противниковия футболист и впоследствие се понася напред, като си повежда с глава. Страхотен дрибъл на скорост, с който преодолява още един бранител.

Акцията му продължава и той се оказва недостижим за съперника, който накрая се хвърли отчаяно с шпагат в краката му. В крайна сметка обаче Аспарухов вече е изстрелял топката по земя в далечния ъгъл и се е разписал. Междувременно съпругата на Гунди посочи кои са му били двамата най-близки в Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички