Отчет на БФС: От Централата дадоха причината за уволнението на Кръстаич


Отчет на БФС: От Централата дадоха причината за уволнението на Кръстаич
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1336 0

Националният отбор по футбол на България остана без селекционер, след като на днешното (26 октомври) заседание на ИК на БФС бе взето решението Младен Кръстаич да бъде освободен.

Решенията на БФС

Малко след като стана ясно решението, на официалния сайт на БФС дадоха пълен отчет на взетите решения по-рано през деня, споделяйки че уволнението на сръбския специалист е дошло след "незадоволителните резултати в европейските квалификации".

Какво написаха от Централата

"На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз прие решение за предсрочно прекратяване на договора на националния селекционер Младен Кърстаич и неговия екип. Наред с позитивните процеси, свързани с подмладяването на представителния тим и доброто представяне в определени двубои под ръководството на сръбския специалист, членовете на ИК отчетоха незадоволителните резултати в европейските квалификации като основна причина за раздялата с треньорския щаб.

Името на новия селекционер на българския национален отбор ще стане ясно на 1 ноември, когато назначението му ще бъде обявено на официална пресконференция.

Членовете на Изпълнителния комитет също така гласуваха промени в Правилника за договорите и трансферите на футболисти, свързани със санкциите при напускане на клуба от страна на състезатели по неоснователни причини. При доказани подобни случаи вече ще се прилага спиране на състезателните права на съответния футболист за срок от 6 месеца в съответствие с трансферните регулации на ФИФА. Освен това ощетеният клуб следва да получи финансово обезщетение както от играча, така и от новия му отбор.

Приети бяха и промени във финансовите параметри в Наредбата за национално клубно лицензиране, според които клубовете не следва да отделят повече от 70 процента от приходите си за изплащане на заплати на футболисти, административен персонал и агенти на футболисти", пишат от БФС.

Ето какво сподели Георги Иванов-Гонзо след уволнението на Младен Кръстаич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички