Официално: България уреди 2 контроли - едната срещу финалист от Световното първенство през 2018


Официално: България уреди 2 контроли - едната срещу финалист от Световното първенство през 2018
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

1752 0

Българският национален отбор по футбол официално уреди две приятелски срещи. Те ще се състоят в края на месец март, а единият съперник е повече от впечатляващ. Става въпрос за финалиста от последното издание на световно първенство по футбол - Мондиал 2018 - Хърватия.

Тогава "шахматистите" загубиха финала от Франция и не успяха да изумят до край света, ставайки световен първенец. Другият съперник на селекцията на Ясен Петров пък ще е тимът на Катар. И двете контроли ще се състоят в Доха - столицата на страната, която ще е домакин на финалите на Мондиал 2022 - Катар.

Ето и какво написаха от БФС:

"Българският национален отбор ще изиграе две престижни проверки през март, след като с личното съдействие на президента на БФС Борислав Михайлов се стигна до договорка с националните федерации на Хърватия и Катар. И двете контроли ще се състоят в Доха – столицата на страната домакин на предстоящите световни финали; на 26 март от 20:00 ч. българско време селекцията на Ясен Петров ще се изправи срещу състава на Катар, а 3 дни по-късно „лъвовете“ ще премерят сили срещу действащия световен вицешампион.

Така, в рамките на по-малко от година българският национален отбор ще има честта да се срещне с актуалния световен шампион и неговия подгласник, след като през юни 2021 г. „трикольорите“ получиха покана за двубой срещу Франция на „Стад дьо Франс“ – признание за отличната репутация на Българския футболен съюз и неговата администрация в международен план.

Мачовете с Катар и Хърватия ще са генерална репетиция преди началото на участието на България в новото издание на УЕФА Лига на нациите 2022/2023". Съвсем наскоро пък български национал стана свободен агент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички