"Обещавам, че ако бием Азербайджан...": Кирил Десподов с усмивка на лице даде обещание


"Обещавам, че ако бием Азербайджан...": Кирил Десподов с усмивка на лице даде обещание
Снимка: https://www.facebook.com/BulgarianNationalTeam

1887 0

Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов бе на пресконференцията преди мача с Азербайджан. Редом до него бе и селекционерът Илиан Илиев. Мачът ни противопоставя срещу домакините от новосформирания турнир на ФИФА - FIFA Series.

Десподов се изказа с уважение за съперника, като призна, че Азербайджан е добър отбор, но и на няколко пъти подчерта, че "лъвовете" трябва да се концентрират върху себе си и да спазят изискванията на треньора.

Нямам много какво да кажа, мисля, че треньорът каза всичко. Гледахме мача, анализирахме, подготвихме се за мача. Съгласен съм с треньора, че Азербайджан е заслужавал успеха и е бил по-добрият отбор. Да, потвърждавам, че е вярно - че Азербайджан е сериозен отбор. Никой у нас не мисли, че ще бъде лесен мач или че Азербайджан не е сериозен отбор.

Трябва обаче утре да мислим върху нашия отбор и да се съсредоточим върху себе си, а не да мислим за опонента. Трябва да следваме изискванията на треньора и мисля, че ще завършим по положителен начин. Никога не съм играл в националния отбор да гоня рекорди или да стигам някого. За всички нас е важно да имаме успехи и позитивни мачове. Дано всичко е наред и да помагам на отбора" - призна капитанът.

Кирил Десподов даде обещание

Кирил Десподов с обещание за мача с Азербайджан

Освен това Десподов призна, че успехът срещу Танзания е дал самочувствие на отбора, но той има нужда от още победи, за да оправи посмачканото в последно време самочувствие. За финал обеща, че ако имаме позитивен резултат срещу Азербайджан, ще разкрие имената на хората, които са го поздравили за гола срещу Танзания.

"Със сигурност победата над Танзания ни дава самочувствие. То ни е посмачкано в последно време. Надявам се стъпка по стъпка да вървим нагоре след победата с Танзания, за да ни се повъзвърне самочувствието. Не трябва да се успокояваме, че сме победили Танзания, утре ни чака много по-труден мач. Всеки от нас ще се вложи на 100%.

Доста хора ме поздравиха за гола. Няма да казвам конкретни имена да не бягаме от мача утре. Нека се фокусираме върху мача утре. Обещавам, че ако утре има позитивен резултат, ще ви кажа кой ми се е обаждал" - каза още той на пресконференцията. Неговият наставник Илиан Илиев пък посочи голямата си грешка в мача на България срещу Танзания и постави Азербайджан малко над "лъвовете".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички