Илиан Илиев посочи голямата си вина за мача с Танзания и постави Азербайджан с малко пред нашия отбор


Илиан Илиев посочи голямата си вина за мача с Танзания и постави Азербайджан с малко пред нашия отбор
Снимка: https://www.facebook.com/BulgarianNationalTeam

1119 0

Селекционер по футбол Илиан Илиев говори преди контролния сблъсък с Азербайджан, който закрива новия турнир FIFA Series. Той се надява перфектната серия срещу този съперник да продължи, но е наясно, че двубоят няма да е никак лесен за националния ни отбор.

Той бе запитан и за първия мач на Азербайджан и победата с едва 1:0 над Монголия. "Нямахме възможност да гледаме мача, после гледахме запис, знаем, че резултатът бе 1:0 - както и при нашия мач, но знаем и че Азербайджан е доминирал през целия мач и заслужено е победил".

Илиан Илиев се надява да продължи перфектната серия срещу този съперник

Още: Здравко Здравко също се изказа "за" обединението във футбола, похвали и Лудогорец

Надява се добрата статистика срещу този съперник да се запази

Относно статистиката, че Азербайджан никога не е побеждавал България - утре ще искат да го променят, имат допълнителна мотивация, това поставя ли ви под напрежение. "Мисля, че този турнир много ще ни помогне да се подготвим за Лигата на нациите. Имаме информация за Азербайджан, направиха добри мачове, особено у дома. Със сигурност ще направим всичко възможно да продължим да сме без загуба срещу съперника".

"Със сигурност имаше позитиви след Сърбия и Унгария, след Танзания нетолкова. Със сигурност на никого не е приятно. Не говорим за загуба предварително. В България приемаме критиката, когато е позитивна. Да се надяваме да не мислим за това дали ще получим критики за един негативен резултат. Организацията е перфектна. Условията, които ни предоставиха, са едно от нещата, които ни накараха да приемем", допълни относно това как евентуална загуба ще бъде отразена и приета у нас.

Без много промени и в предстоящия мач

Още: Азербайджан се е наточил за "трудния" мач с България, очакват се 8 000 души по трибуните

"Преценяваме след мачовете дали могат да се правят промени. Няма да бягаме много от предния състав. При някои момчета може да има натрупана умора. Със сигурност както казахме преди малко искаме да показваме все по-добро лице с всеки мач. След позитивите с Унгария и Сърбия последва този мач с Танзания. Най-голямата вина ми беше, че не обясних на футболистите, че срещаме опонент, който само може да ни навреди. Със сигурност знам, че футболистите ще подходят по-сериозно за този мач.

Теренът ще е по-добър и за нас, и за противника. Азербайджан е отбор, който заслужава нашето уважение и като качества. Много от футболистите им играят в Карабах, видяхме ги срещу Леверкузен. Трябва да сме много фокусирани. Нещо, което ни липсваше - самочувствието при притежание на топката. Много ни попречи за това - терен, съперник. Трябва да взимаме топката и да не даваме на съперника да я контролира толкова", допълни още националният селекционер.

Илиан Илиев посочи най-голямата си грешка

Азербайджан малко над нашето ниво в момента

Още: България да трупа увереност за Лига на нациите с четири победи, мечтае Георги Минчев

Той добави, че следващият ни съперник е на нашето ниво, дори и малко над него. "Да не поглеждаме още преди мача да търсим негативи и какво може да е негатив. Обстановката е като официален мач - пресконференции, присъствие на стадиона, качествен терен. Противникът е добър, горе-долу на нашето ниво или малко по-високо, ако гледаме последното представяне не евроквалификациите. Самочувствието ни може да се върне единствено със сериозна игра, отговорна и концентрирана.

Противникът наистина притежава играчи от този тип, които могат да играят футбол. Ако не сме на ниво, ще ни създадат проблеми. Искаме да извлечем позитиви - това е част от подготовката за Лигата на нациите. Трябват ни повече такива мачове, за да израстваме - с една тренировка в София няма какво да се промени". А капитанът Кирил Десподов даде обещание преди сблъсъка.

Още: Нападател на Азербайджан: България е от по-високо ниво, ще е по-трудно, отколкото с Монголия

Венгер и Инфантино са проследили случващото се около България - Танзания (ВИДЕО)

След краха срещу Швеция: България U17 записа първи точки по пътя към Евро 2024

Андрей Аспарухов с критика към националния отбор - и то не заради играта

Треньорът на Танзания с похвали: България е страна с огромни футболни традиции

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички