България да трупа увереност за Лига на нациите с четири победи, мечтае Георги Минчев


България да трупа увереност за Лига на нациите с четири победи, мечтае Георги Минчев
Снимка: Getty Images

536 0

Бившият стрелец на ЦСКА и Локомотив Пловдив - Георги Минчев, вярва във възможностите на българския национален отбор. Той сподели впечатленията си пред БТА след успеха над Танзания с 1:0. 

Минчев вярва в националния отбор

Настоящият нападател на АЕЛ Лимасол отчете, че за "лъвовете" на първо място са резултатите, а не представянето в срещите. Минчев е доволен от успеха над "звездната трупа" и сега стиска палци победния рейд да продължи в понеделник срещу Азербайджан.

Голямото желание на опитния играч е България да влезе в победна серия за Лигата на нациите през есента. Преди това "лъвовете" ще са се изправили още срещу Румъния и Словения. 

Мнението на Минчев

"Вчера беше важно да победим, също така и важно за нас самите да си върнем самочувствието като играчи, защото тази дълга серия от неприятни резултати повлия на всички нас. Беше тежък мач, то и всеки е тежък, защото знаете – няма слаби отбори на европейско и на световно ниво. Така че мачът не беше лесен, но за наша радост успяхме да победим, което беше най-важно.

Азербайджан е доста сериозен отбор с достатъчно силни футболисти, които играят в някои европейски клубове. Имат състезатели в Карабах и Нефтчи. Виждаме и какво беше представянето на отбора в европейските турнири. Със сигурност ще бъде доста по-тежък мач от този с Танзания.

Но мисля, че ние сме по-добри и покажем играта, която треньорът иска и която ние самите можем, ще се поздравим с успех. Надявам се да го направим, защото още една победа и то срещу по-качествен състав като Азербайджан, би вдъхнала повече увереност и кураж на всички нас за предстоящите двубои.

В следващите мачове трябва да влезем с по-голямо самочувствие и то да се пренесе в есенните срещи от Лигата на Нациите. Малко беше времето да тренираме заедно през този лагер и заради пътуванията. Но за националния отбор най-важни са резултатите. Няма значение как играеш и по какъв начин побеждаваш. Винаги победата е първа на дневен ред", категоричен е стрелецът. 

Вижте как нападател на Азербайджан се закани на България!

Още: След краха срещу Швеция: България U17 записа първи точки по пътя към Евро 2024

Андрей Аспарухов с критика към националния отбор - и то не заради играта

Треньорът на Танзания с похвали: България е страна с огромни футболни традиция

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички