Нова атака! Стилиян Петров попиля Борислав Михайлов с безспорни факти


Нова атака! Стилиян Петров попиля Борислав Михайлов с безспорни факти
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3248 0

Стилиян Петров отново атакува президента на БФС Борислав Михайлов. Бившият капитан на националния отбор  и настоящ член на екипа на Димитър Бербатов илюстрира управлението на бившия вратар чрез любопитна таблица. Той го обобщи в 3 точки.

За целта Петров използва личния си профил във Фейсбук. Той обвини Михайлов, че по време на властването му в родната футболна централа националният отбор е отчел сериозен спад в ранглистата на ФИФА и не се е класирал за световни или европейски финали.

Ето какво написа Стилиян Петров в профила си във "Фейсбук":

"Нашият футбол при Михайлов

17 години лидерство на Михайлов

1. Свободно падане в класацията: Михайлов наследява 39-о място в световната ранглиста на ФИФА и наблюдава спада до 73-о днес. Сред държавите над България са Мали, Катар, Буркина Фасо, Северна Македония, Исландия, Ямайка, Конго ДР, ОАЕ, Черна гора, Кабо Верде, Ирак и Саудитска Арабия.

2. Няма големи финали: Преди Михайлов България се класираше за големи финали средно на малко повече от всеки 4 години, за да не успее да се класира в продължение на почти две десетилетия.

3. Повече възможности, но повече провали: Откакто Михайлов пое поста, Европейското предложи 8 допълнителни места от 2016 г. насам, а за Световното първенство през 2022 г. имаше допълнителни 14 места".

А ето и предишната атака на Петров срещу БФС.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички