Младен Кръстаич изтъкна липсата на опит и обясни: Тези играчи ще играят заедно в следващите 10 години


Младен Кръстаич изтъкна липсата на опит и обясни: Тези играчи ще играят заедно в следващите 10 години
Снимка: Facebook: Team Bulgaria

2842 0

Старши треньорът на националния отбор по футбол на България - Младен Кръстаич, даде пресконференция преди утрешното (17 май, 16:00 часа) гостуване на Литва от квалификациите за Европейското първенство през 2024-та година.

Сърбинът обясни, че "лъвовете" имат качество, но не са насъбрали достатъчно опит на този етап:

"Имаме качество, но нямаме опит. Трябва да се изгражда тим за бъдещето. Мен може да притискате, а не играчите, аз трябва да съм под напрежение!", категоричен бе той и допълни:

"Важен мач, нуждаем се от три точки. Съперникът има млад и перспективен отбор. Надявам се играчите ми да вложат повече енергия, отколкото в предишните мачове. Срещу Черна гора играхме добре, заслужавахме равенство, но загубихме. Имаме млад отбор с добро качество и амбиция, тези играчи ще играят заедно в следващите десет години", изчисли Кръстаич.

"Сигурен съм, че момчетата ще дадат 120% утре. Доволен съм, че ще играем на нов стадион, но още не съм го видял".

"Нормално е да имам поставена цел да печеля точки. Когато се правят промени, е нужно време те да се случат. Подменихме отбора, което никой не очакваше. Не знам дали сте гледали статистиката колко от футболистите имат опит. Опитни са Десподов, Делев и Чочев. Всички селекционери трябва да се съобразяваме с факта, че не можем да работим с футболистите постоянно", продължи треньорът на България.

"Не бих говорил само за предишните два мача, а за шестте, откакто съм начело. Нормално е да има върхове и спадове, когато се изгражда нов отбор. Срещу Черна гора не ни достигна енергия, това повлия на следващия двубой".

"Най-важното нещо е да спечелим 3 точки, но ще бъде тежък мач. Очакваме да бъде трудно, защото играем срещу млад и перспективен отбор като Литва. Също така очаквам повече енергия от нашите футболисти. В последните 3-4 дни тренирахме много добре и очаквам нашите футболисти да дадат максимума от себе си", завърши Младен Кръстаич.

*Припомняме, че България допусна две загуби в първите си два мача по пътя към ЕВРО 2024 - 0:1 от Черна гора (домакинство, 24 март) и 0:3 от Унгария (гостуване, 27 март). В момента "лъвовете" са на последното пето място в Група "G". Пред нас са Литва (0 точки от 1 мач), Черна гора (3 точки от 2 мача), Унгария (3 точки от 1 мач) и Сърбия (6 точки от 2 мача).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Селекционерът на Литва похвали сериозно България, но и се закани на "лъвовете"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички