Михайлов избухна: Нека треньорите помислят къде грешат


Михайлов избухна: Нека треньорите помислят къде грешат
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1969 0

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори след официалното назначаване на Младен Кръстаич за старши треньор на мъжкия национален футболен отбор на България. Сърбинът наследява Ясен Петров на поста, тъй като българинът не успя да запише силни резултати с "лъвовете", а домакинското поражение с 2:5 от Грузия бе краят на престоя му. 

Михайлов призова треньорите у нас сами да потърсят проблемите за липсата на стабилност на поста национален селекционер. Междувременно той бе попитан дали подобно назначение не е в противоречие с твърдението му, че треньорската школа работи добре.

"Треньорската школа наистина работи добре. Преди два месеца раздадох 20 УЕФА Про-лиценза на бивши успешни футболисти, които вече са треньори. Но когато нещо не се доразвива, то няма как да стигне високо ниво.

Така че треньорите трябва да си помислят сами къде грешат. Все пак за моето управление на БФС това е едва втори чуждестранен треньор. А клубовете постоянно търсят и назначават чуждестранни специалисти", заяви президентът на БФС.

Михайлов не пропусна да уточни, че от Централата не уволняват националните селекционери, а те сами напускат заради по-високи заплати или шанса за работа с други тимове:

"Когато нямат резултати, те сами си подават оставките и последният пример с Ясен Петров е точно такъв".

Вижте повече за новия селекционер на "трикольорите"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички