Лечков за проблемите в родния футбол и длъжността си в БФС


Лечков за проблемите в родния футбол и длъжността си в БФС

1619 0

Йордан Лечков гостува днес в предаването "Тази сутрин" по bTV. Вицепрезидентът на БФС заяви, че проблемите във футбола ни на национално ниво не са резултат от лошо управление. Според него разковничето е още в ранните детски години и салоните по физкултура.

"Дали сме възможност на треньорите да правят избор. Друг е въпросът с какво разполагат. Не е наше задължение да създадем талантливо поколение. Аз имам двама сина, не са футболисти, не съм успял. Това, че ние сме успели в живота и футбола, не трябва да носим такъв негатив, ако някъде нещо куца. Създали сме условия на тези млади хора да бъдат в националния отбор. Те са подсигурени, аз мога да говоря в тази посока. Всичко друго - успехите, трудът и потта, се кове в клубните отбори. Ако критикуваме, трябва да е конструктивно и да посочваме къде са нещата. Имаше преди спортни интернати, сега са закрити. Прекалено много искате от нас. Има голям отлив на деца, физкултура не се играе... Старая се да посоча от къде трябва да се почне - от училище, от физическото, после клубовете" - заяви Лечков.

Другата интересна тема, засегната в интервюто, бе относно ролята, която Лечков изпълнява в БФС. Според него организацията е безупречна. Ето какво каза той по темата:

"Аз съм на обществена длъжност в БФС, пари не получавам и не трябва да давам обяснения. Всеки си има някакви ангажименти. Ние сме отговорни за условията за тези момчета. Имате ли някакви забележки към организацията? Хотели, самолети, провеждания на състезания, мероприятия? Това е ролята на БФС".

А нашата позиция относно моментното състояние на националния ни отбор - вижте в тази статия на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички