Йордан Лечков потвърди съдбата на Кръстаич, Гонзо е натоварен с тежка задача


Йордан Лечков потвърди съдбата на Кръстаич, Гонзо е натоварен с тежка задача
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2152 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков сподели точната дата и ден, на който ще има Изпълком. Именно там ще бъде взето решение относно бъдещето на националния селекционер Младен Кръстаич.

Гонзо в търсене на нов селекционер

"Пак от мен научавате новини. В четвъртък от 12 часа, а това ще бъде решение на Изпълкома. В четвъртък ще имате конкретна новина. Ще ви помоля за малко търпение, по реда да си минат нещата. ", заяви Лечков пред БНТ, като допълни, че Георги Иванов е натоварен със задачата да води разговори за нов треньор на националния отбор.

"За мен са важни футболистите, а не толкова треньора. Той трябва да има авторитет и добра визитка. Колко имена изхабихме заради слабата игра на футболистите? И Стоичков, и Пенев, и Хубчев, Мъри също беше селекционер. Играчите просто трябва да знаят, че когато дойдат в националния отбор трябва да се "сбият". Никого няма да караме насила да става треньор. Имахме и надежди за Кръстаич, но не се получиха нещата".

Бъдещето пред българския футбол

"Трябва да се направи едно разграничение между професионален футбол и масов спорт. В България не е тайна, че имаме демографски проблем. Г-н Караиванов говори за натурализацията, а виждате, че дори във Франция, Германия и Швейцария имат повече натурализирани футболисти от нас.

В България не можем да решим този проблем, защото не можем да кажем на частните клубове какво да правят. Те си следват тяхната политика и от това страда националния отбор, защото не се развиват достатъчно млади български момчета. Трябва да има по-голяма конкуренция. Трябва да си физически подготвен, за да бъдеш психически устойчив. Това липса на нашите футболисти", допълни още той.

"Има начин и преди 7, 8 година бяхме гласували такова нещо. Още на първия мач беше вкаран младият футболист и на 10-ата минута бе сменен. Голяма част от младите хора се задоволят бързо, не искат да си дават много зор", допълни той, който по-рано обяви, че критикува Борислав Михайлов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички