Кръстаич посочи проблемите на националните ни футболисти и отсече: България няма по-добри от тях!


Кръстаич посочи проблемите на националните ни футболисти и отсече: България няма по-добри от тях!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

8734 0

Селекционерът на националния отбор на България Младен Кръстаич говори на официалната пресконференция след тежкото поражение с 0:3 от Унгария в евроквалификацията от Група G. Сръбският специалист обяви, че това са най-добрите футболисти, с които разполага България. Първоначално след срещата Кръстаич отказа да даде изявление пред камерите на БНТ.

ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ: БЪЛГАРИЯ НЯМА ПО-ДОБРИ ФУТБОЛИСТИ ОТ НАЛИЧНИТЕ

"За съжаление, нямам лукса да разполагам с играчи, които се състезават в големи клубове и играят на най-високо ниво, освен това имахме проблеми с контузени играчи. Някои от промените на почивката също бяха продиктувани от контузии. Рокадите бяха принудителни, но такива неща се случват. За съжаление повечето играчи играят в българското първенство и не са свикнали да играят на такъв висок ритъм, а тежкият мач с Черна гора ги изцеди", коментира Кръстаич.

"Футболистите, с които разполагаме, имат своите качества - те обаче са неопитни и, когато се изправят срещу играчи от висока класа, понякога не успяват да се справят с тях. Някои от тях играят, а други не, във вътрешното първенство, но това са играчите, с които разполагаме, и, както съм казвал, имат своето бъдеще.", продължи националният ни селекционер.

"Без значение как завърши днешният мач ние знаехме за какъв отбор става въпрос. Последните години напреднаха изключително много. Това не е Унгария, която гледахме преди 10-15 години. Неслучайно при жребия казах, че Сърбия е фаворит, а на второ място е Унгария. Що се отнася до нашия отбор - имаме млади и перспективни играчи - това, което можем да направим, е да погледнем Унгария като модел за отбор, който успява да прогресира, вдигайки нивото на своето вътрешно първенство", допълни той.

"Не бих отличил само Доминик Собослай, макар че е играч от висока класа, който играе в топ първенство. Що се отнася за нашия отбор, още при идването си казах, че ако се играе както досега, не бих дошъл. Идеята е да има промяна, но са нужни години, за да се изгради такава игра, че България да се противопостави на отбори като Унгария или Сърбия. Реално това е най-доброто, с което разполага България в момента.", категоричен е сърбинът.

"Не само в България, но и в Сърбия и други подобни страни треньорът винаги е виновен. Що се отнася за опитните играчи - те имат качества и бързина. В момента по-добри от тях нямаме. Младите, с изключение на две, три момчета, които липсваха заради контузии - това са играчите, с които разполагаме. Искам да работя с тези, които имам на разположение и с тях да изградим отбор за бъдещето", завърши Кръстаич.

А ето кой футболист на „лъвовете“ даде най-точна оценка за представянето на националния ни отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички