Попитаха бивш капитан на ЦСКА и Левски кой отбор подкрепя, а отговорът му изуми всички


Попитаха бивш капитан на ЦСКА и Левски кой  отбор подкрепя, а отговорът му изуми всички
Снимка: Getty Images/Guliver

3799 0

Бившият защитник Емил Кременлиев,който е един от героите от от САЩ'94  гостува в предаването "Код спорт" по TV+. Той е бил единственият капитан и на Левски, и на ЦСКА.

Два пъти е шампион на България с Левски и два пъти носител на Купата на страната - по веднъж със “сини” и с “червени”. Част е от "златното" ни поколение, като на Световното първенство в Щатите изигра пет мача.

Логичният въпрос, който интересува много български фенове е на кой от двата отбора симпатизира. Кременлиев обаче изуми всички, като заяви, че всъщност подкрепя Славия.

"През годините много пъти са ми задавали този въпрос. Наистина се изненадах, че съм единственият капитан и на Левски, и на ЦСКА.

Поредният забравен БГ национал ще спасява кариерата си в Първа лига

Все пак толкова време е минало, толкова футболисти са играли и в единия, и в другия отбор. Точно аз ли? Но да не пропускаме, че преди това съм бил капитан и на Славия, чийто юноша съм. Аз съм привърженик на Славия", коментира той.

Той добави, че е горд с посгижението си да бъде капитан на ''червени и сини", но все пак най-радостен е, че го е постигнал със Славия.

"Капитан на отбора не се става, защото искаш. За капитан те избират треньорът и съотборниците. Първо трябва да го заслужиш по някакъв начин. Аз съм най-горд от това, че станах капитан на Славия, тъй като бях доста млад тогава.

Може би бях един от най-младите в отбора и ми гласуваха доверие. Не бяхме тим, който се бори за челните места или за купата, но горе-долу добър отбор, както си е Славия винаги.

Пената за дузпата: Само при мисълта за такова действие има дузпа

Гордея се повече с тази капитанска лента, докато в Левски така станаха нещата, че след Световното продадоха всички, а аз останах до малко по-късно и може би бях един от най-опитните, с авторитет и ми гласуваха доверие.

В ЦСКА вече беше доста по-трудно, тъй като преминах през много перипетии. Трябваше да доказвам и на феновете, че заслужавам да играя в ЦСКА. Да не говорим и за лентата, защото след като преминах от Левски в ЦСКА имаше един период, в който не бях приет добре от всички.

Той не пропусна да коментира и темата Лудогорец.

Има един човек, който е направил един отбор наистина по европейски модел, и този човек мачка всичко живо. А Левски и ЦСКА с многото фенове и сериозни хора, ето на какво дередже са.

Десетки задържани след дербито ЦСКА - Левски

Ето това е - един човек дойде и им показа как се правят нещата. Лудогорец наистина има по 30-40 хиляди човека на мач, но това не са 30-40 хиляди фенове. Те са привърженици на Левски и на ЦСКА.

В първенството Лудогорец е тотален доминант. В Левски и ЦСКА "съскат змиите", както казваше Гочето и е страшна работа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички