Кралев недоволства от Дерменджиев: Това не е реалното състояние на националния отбор


Кралев недоволства от Дерменджиев: Това не е реалното състояние на националния отбор
Снимка: БГНЕС

982 0

Министърът на спорта Красен Кралев не се изказа особено ласкаво за работата на Георги Дерменджиев в националния отбор на България, като отново подчерта, че в отбора има проблем с мениджърските интереси.

"Футболът ни от доста време се намира в незавидно състояние. От 2004 година не само не сме се класирали за голямо първенство. Това е най-големият период, в който България отсъства от големи форум. Много дълъг процес, който показва, че грешките са се допускали в много дълъг период", коментира Кралев по БТВ.

"Ако говорим за последната година, мисля, че това не е реалното състояние на националния отбор. Не мога да бъда доволен. Селекцията му е спорна. Разбиранията му се разминават с тази на футболната общественост. Не съм съгласен, че резултатите отговарят на реалностите.

По избора на състава се вижда, че има проблем с мениджърските интереси. В младежкия национален отбор има над 20 човека, които са готови за мъжкия футбол. Щом малка част от тях намират място в мъжкия отбор е показателно.", добави той относно работата на Георги Дерменджиев.

"Здравните препоръки бяха Конгресът да се отложи. Има обективни предпоставки. Не е фатално дали Конгресът ще се проведе два месеца по-рано или по-късно. Проблемът е, че няма кандидати. Искам да видя сблъсък на идеи и концепции. Искам да видя хора с визия за футбола.“

Ще се съобразим изцяло със съображенията на здравните власти. Продължава забраната за публика. Ние бяхме една от страните, които допусна публика на стадионите. За втори път спираме достъпа на публика до стадионите, което означава, че има хора, които не оцениха жеста, който направихме за тях".

А какво заяви Георги Дерменджиев след последния мач в Лигата на нациите - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички