България завърши безславната 2020 г. с изпадане в Лига С на Лигата на нациите


България завърши безславната 2020 г. с изпадане в Лига С на Лигата на нациите
Снимка: БГНЕС

3331 0

Мъжкият национален отбор не успя да спечели гостуването си на Ирландия след равенство 0:0 в последен шести мач от груповата фаза на Лигата на нациите. По този начин България завършва на последното място в група 4 на Лига В и от следващия сезон ще играе в Лига С. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

България започна срещата с дълбока и агресивна преса, която им донесе ранен шанс за гол. Още във втората минута Сисиньо проби по левия фланг и подаде към Божидар Краев в наказателното поле, но ударът на нападателя бе блокиран от противников футболист. 

Десетина минути по-късно Ирландия се възползва от грешка пред вратата на България и за малко да вкара гол, но топката премина на сантиметри от гредата. В 27' Димитър Илиев стреля опасно към вратата на Ейре от границата на пеналтерията, но Рандолф успя да спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54-ата минута Джеймс Колинс пропиля отличен голов шанс пред вратата на гостите. Малко по-късно вратарят на Ирландия Рандолф за малко да допусне куриозна грешка и да подари гол на Божидар Краев, но все пак успя да го залъже и да съхрани топката в краката си.

В средата на полувремето България изпусна може би най-чистото си положение в мача. След центриране от корнер топката падна в краката на Кристиан Димитров, който от непосредствена близост стреля към вратата, но не успя да намери очертанията.

Малко по-късно Брейди от тима на Ирландия уцели напречния стълб на вратата на Мартин Луков след тежък удар от дистанция. В края на срещата домакините притиснаха своя съперник и създадоха няколко голови ситуации, но не успяха да се възползват.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Футболистите на Георги Дерменджиев изпращат разочароваща година, в която имаха огромен шанс да се класират на голям форум (Евро 2020) за първи път от години насам, но той бе пропилян. Освен това, в Лигата на нациите представянето също не бе на ниво и отборът има само 1 точка от цели 5 мача. Тя дойде в първия двубой именно срещу днешния съперник.

На 3-ти септември двата тима откриха участието си в турнира на Националния стадион "Васил Левски", като България водеше до последните секунди от двубоя, но Ейре изравни след удар с глава от ъглов удар.Българите бяха в много тежка серия без победа от 17 ноември 2019 година и само 1 триумф в последните 19 мача, но бе постигната победа в историческата контрола срещу непретенциозния тим на Гибралтар.

За съжаление, веднага след това бе допуснато ново поражение - от Финландия с 1:2. Така "лъвовете" ще излязат за своята чест тази вечер, без да имат шансове за каквото и да е било. Тимът ще опита да се отлепи от 4-ото място и да размени позицията си с 3-ия Ейре, като по този начин запази и мястото си в дивизия В.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ирландия: 23. Рандолф, 3. Манинг, 4. Дъфи, 6. Хърихейн, 7. Хоргън, 9. Колинс, 10. Брейди, 11. Къртис, 15. К. Лонг, 17. Найт, 20. О’Шей

България: 1. Луков, 2. Попов, 3. Ангелов, 5. Димитров, 6. Сисиньо, 9. Делев, 10. Краев, 16. Малинов, 18. Иванов, 20. Илиев, 22. Цветков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички