Крах в 90’: България изненада Швеция с шедьовър, но накрая отново загубихме (ВИДЕО)


Крах в 90’: България изненада Швеция с шедьовър, но накрая отново загубихме (ВИДЕО)
Снимка: facebook / BulgarianNationalTeam

1892 0

Футболният национален отбор на България до 17 години загуби след обрат от връстниците си от Швеция в сряда по обяд с 1:2. Селекциите се срещнаха в първия кръг на квалификациите за Евро 2024, а срещата се изигра в Конкордия, Румъния. 

"Лъвовете" се представиха достойно и имаха реалната възможност дори да спечелят срещата с повече късмет в заключителните минути. Резултата откри най-младият футболист в Първа лига през настоящия сезон - Марто Бойчев, който след индивидуални действия пред наказателното поле, отправи неспасяем удар към Опанчар в 52'. 

След само 7 минути символичните домакините отговориха чрез юношата на Челси Дженесис Антуи, който изравни за 1:1. Последваха атаки и към двете врати, а възпитаниците на Тодор Симов пропиляха няколко по-чисти ситуации. 

Тези грешки накрая бяха наказани от резервата Андерсон едва след изтичането на редовното време. За Швеция на терена се появи и 17-годишният Николай Стойков. Шведът с български паспорт е ляво крило и наскоро направи трансфер от школата на Юргорден в тази на Хамарби. 

Симов бе близо до успех над шведите

България пропусна да сложи края на серията от две поредни загуби от скандинавците, макар че последната датира от есента на 2016 г. Тогава Кулушевски е бил на терена за шведите, а за България играчи като Теменужков, Митков и Груев. 

Пред България предстои след три дни символично домакинство на Румъния, която загуби с 1:2 от Уелс. Следете всичко най-интересно около националния отбор на България със SportLive.bg!

Още: Сигнал до SportLive: Съдят национал на България, искан от ЦСКА - за немалка сума пари

Малшанс след малшанс: България няма късмет около FIFA Series

ФИФА: България е по-силна от Танзания толкова, колкото Мали е по-силна от България

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички