ФИФА: България е по-силна от Танзания толкова, колкото Мали е по-силна от България


ФИФА: България е по-силна от Танзания толкова, колкото Мали е по-силна от България
Снимка: Lap.bg

1096 0

Националният отбор по футбол на България се впуска в новосформирания приятелски турнир на ФИФА - FIFA Series. И когато станаха ясни имената на опонентите ни, и при всеки въпрос, чак до самото излитане - Илиан Илиев бе категоричен, че не можем да си позволим подценяваме.

Селекционерът на "лъвовете" на няколко пъти подчерта, че това са отбори на нашето ниво. Справка на SportLive.bg показва, че това не е точно така. Или поне доколкото можем да приемем световната ранглиста за достатъчен аргумент.

В нея представителният ни тим е класиран на 83-та позиция. Точно пред нас са Бахрейн, Ел Салвадор, Оман, Екваториална Гвинея, Хондурас и Грузия. Непосредствено зад нас пък са Габон, Люксембург, Боливия, Замбия, Китай и Сирия.

Още: Танзания с голяма липса, но и с най-добрите си играчи срещу България

Колко точно е разликата между България и Танзания и Азербайджан

Танзания мери сили с България

Съперниците ни на FIFA Series са доста осезаемо по-назад. Точно с 30 позиции зад България се намира домакинът ни на приятелския турнир в Баку - Азербайджан (номер 113). Малко след него е и Танзания (номер 119). За тези две страни може да се каже, че са равностойни според ранкинга на ФИФА, тъй като са разделени само от шест места.

Всъщност, при последното обновяване от ФИФА и двете бележат прогрес - Танзания с две места, а Азербайджан - с едно. За сравнение - България пада надолу с две позиции. Така че преди обновяването разликата е била още по-голяма.

Любопитното е, че със същия брой места, с който Танзания е зад България (36 позиции), "лъвовете" изостават от друга африканска страна - Мали (която бележи скок от 4 позиции при последното обновяване).

Още: Червена лампа! Защо Танзания е голяма опасност за България - "лъвовете" ще се пазят от резил

И все пак Илиев е прав, че подценяване не бива да има. Всъщност, има играч на Танзания, който е по-скъп от 84% от БГ националите - той дори има и гол във Висшата лига (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички