"Класирането не е реално": Кирил Десподов след поредния срам на националите


"Класирането не е реално": Кирил Десподов след поредния срам на националите
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3971 0

Капитанът на националния отбор по футбол - Кирил Десподов, коментира поредното поражение на тима. Той и съотборниците му се завърнаха от Тирана, където бяха надвити с 0:2 от Албания в контрола.

Какво се случи?

Пред "bTV" бившият нападател на Лудогорец и настоящ такъв на ПАОК заяви, че "лъвовете" са заслужавали повече от двете точки, които имат в своята Група "G" на квалификациите за Евро 2024 г. 

В събота националите допуснаха поредно срамно поражение - този път от Литва с 0:2 насред София. Месец по-рано пък възпитаниците на Младен Кръстаич бяха надвити и от Черна гора, която през голяма част от мача игра с човек по-малко. Въпреки това, Десподов вярва, че тимът заслужавал повече.

Какво каза той?

"Говорих на летището и преди да заминем. Казах ви, че не е наша работа да коментираме къде са или не са проблемите. Това, което се изисква от нас, треньорите и ръководството, ние се мъчим да го направим на терена", започна Кирил Десподов и продължи.

"И на нас ни тежи. И ние искаме да побеждаваме, ако може във всеки мач. Правим всичко възможно. Тръгнахме доста ентусиазирани в тази квалификация. Може би това не е реалното класиране, с тези 2 точки. Трябваше да имаме повече, но така се развиха мачовете, че и срещу Сърбия и Черна гора не успяхме да спечелим в последните минути. С Литва трябваше да си го вземем на всяка цена този мач. Така че и в нас има много грешки, не само в треньори и т.н.", добави той, споделяйки за настроението в съблекалнята и какво предстои.

"Определено е тежко на момчетата. Повечето са млади, тепърва ще създават кариери и ще се продават в чужбина. Може би не са се сблъсквали с такъв огромен хейт, какъвто се изля над нас в последните дни. Може би им действа доста зле психически и психологически им е трудно.

Има два варианта - или да продължаваш да вървиш с наведена глава, или да продължиш напред. Само така се изгражда силен характер", каза крилото, коментирайки критиките на Кръстаич към клубовете за налагането на чуждестранни играчи.

"Нормално е да трябва да играят повече българи в първенството. Би било много хубаво и за националния отбор", завърши Кирил Десподов.

А какви бяха единствените думи от страна на самия тим след загубите? (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички