Кирил Десподов: Главата ми е чиста, не мисля за трансфери


Кирил Десподов: Главата ми е чиста, не мисля за трансфери
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2049 0

Нападателят на българския национален отбор Кирил Десподов коментира очакванията си от предстоящия мач с Литва от световните квалификации. Десподов разкри и че не мисли за трансфер, макар че иска един ден отново да се пробва в чужбина

“Не съм чел какво пише в Италия. За всички беше важно да направим едно добро представяне. Да, имаше лична мотивация за мен до някаква степен. Знаех, че цяла Италия ще гледа. Не ми дадоха шанс Каляри и се надявам да съжаляват затова. Не трябва да летим в облаците, защото утре можем да паднем много тежко. Ако някой си мисли, че утре ще е лесно, няма как да стане. Всеки търси точките”, започна Десподов.

“Мисля, че на терена имаше 11 лидери. Всички се борихме и желаехме да измъкнем нещо в този мач. Радвам се, че с Наско Илиев се разбираме добре. Аз погледнах неговото движение и го намерих на правилното място”.

"Мисля че няма лесен мач срещу когото и да играеш - в тези мачове няма какво да губиш - само да спечелиш, да се покажеш. Да направиш една добра игра и да направиш нещо наиситна, ако излезеш със страх и си казваш "страх ме е да играя", то къде си тръгнал - футбол не се играе със страх. Този мач утре всеки очаква след това равенство да победим сигурно с 5:0", коментира Десподов.

"Аз ще се повторя ,че утре няма да е лесен мачът. Всеки отбор търси точките и важното е да не излезем със страх. Играем вкъщи излючително мотивирани. Всички знаем колко е важно утре да победим - играем вкъщи трябва да започнем атакуващо и да ги накараме да се чувстват некомфортно, че не трябва а си посмилят и за точка дори."

"Аз мисля че вие трябва да давате оценки, аз мога да давам оценка само пред себе си. Моята работа е да се представям добре, както и отбораът. Аз съм колективен играч и обичам да се пише като цяло за отбора и да има много успехи. Така че това оставам на журналистите и феновете да давате оценки, аз ще си върша работата на 100%"

"Не си смених тениската с никого. Говорех с Барела, защото играхме заедно в Каляри, но не съм си сменил тениската не защото съм по-голям от тях. Еуфория и не успях да стигна до там посвече момчета са си сменили тениските, това е прекрасно, имам на Барела тениска, не поисках от никой."

"Като цяло главата ми е изчистена. Беше много важно решение за мен да подпиша договор за 3-4 години, който ще ми даде едно спокойствие, и да се фокусирам върху изявите на терена - когато те пращат под наем: "отиди там първа, втора година" и си мислиш: "Абе, какво се случва?", сменяш квартири, обстановка, държави, не се чувстваш комфортно - трябва да имаш добра психика за това нещо и като цяло да си по-спокоен.

"Концентриран съм върху футбола и моите изяви, да се представям на добро ниво. Не мисля за трансфери в момента, главата ми е. Аз знам, че това пак ще дойде, ще изляза навънка, но за момента съм спокоен. Головете - хубаво е като вкараш гол, трябва да кажем, че не всичките мачове съм играл 90 минути, но за мене гол и асистенция са едно, след като Наско вкара гола аз се изкефих повече от него - аз се радвам като правя асистенция, нека вкарат момчетата, искам да вкарам голове но не на всяка цена, ако мога да я подам, ще я подам, голоеете ще си дойдат. не трябва да си го слагаш на главата", каза още Кирил Десподов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички