Валдас Дамбраускас даде прогноза за мача на България срещу родната му Литва


Валдас Дамбраускас даде прогноза за мача на България срещу родната му Литва
Снимка: Vladimir Stoyanov/ LAP.bg

23763 0

Литовският старши треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде кратко интервю пред "Gong", в което поздрави България за спечелената точка срещу европейския шампион Италия и даде прогноза за предстоящото домакинство на "лъвовете" срещу родната му страна:

"Искам да поздравя България и феновете за резултата. Не може да се подцени такъв резултат срещу толкова силна Италия. Равенство обаче всъщност беше логично и очаквано. България минава през преходен период и младите започват да се адаптират все по-добре. Нужно е търпение, но нещата вървят в правилна посока", започна той.

"Беше хубаво да видя и трима играчи на Лудогорец в основата на всичко. Кирил беше много агресивен и направи това, което може най-добре - да асистира за гола. Недялков беше страхотен, не загуби нито едно единоборство. За Доминик, от друга страна, е страхотно, че игра срещу световния шампион. Това със сигурност ще му вдигне самочувствието и ще подпомогне развитието му".

"Трудно е да се предвиди какъв отбор ще избере наставникът на Литва, но стълбът на отбора се гради около трима играчи. Новиковас е най-опасният литовски играч, играе в Турция. Вчера пропусна дузпа, но това не отнема от качеството му. Фьодор Черних, който играе в Полша е опасен нападател. Имаше здравословни проблеми, но е добър нападател. Сеткус е вратар, който играе в Израел. Той е легенда в Литва, завърна се след известна пауза, но вдига самочувствието на тима. Ласицкас също е интересен играч, със скорост и интелигентност, който играе за Вождовац в Сърбия. Той играе със самочувствие, независимо дали бием или падаме", допълни Дамбраускас и даде прогнозата си за мача:

"Ако трябва да заложа на резултат, то това ще е 1:0 за България!".

Тук можете да прочетете какво каза Ясен Петров на "Летище София" при връщането на националите ни от Италия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички