Ясен Петров: Най-важно е да бъдем агресивни срещу Литва


Ясен Петров: Най-важно е да бъдем агресивни срещу Литва
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1439 0

Старши треньорът на националния отбор на България Ясен Петров даде пресконференция преди двубоя с Литва от Световните квалификации. Той направи и анализ на двубоя с Италия, завършил наравно 1:1.

“Аз познавам много добре манталитета ни. Ние изпадаме в крайностите. Аз им казах на момчетата, че вече трябва да забравим Италия. Публиката във Флоренция ни ръкопляскаше след мача и това няма да се забрави, но вече не трябва мислим за преживяването. Аз се опитвам да гледаме напред. Градим съвсем нов отбор. Вкарваме много нови млади момчета. Трябва ни време и подкрепа”, заяви Ясен.

“Мачът със Северна Ирландия беше много ключов за нас. Като им гледахме играчите къде играят, разбрахме за какво става въпрос. Тази точка в Северна Ирландия ни даде малко тонус, за да започнем да си вярваме. За мен е много важно да изградим добър колектив, в който футболистите да покажат най-доброто от себе си. Северна Ирландия е много сериозен отбор и загубата на Литва от тях няма да ни накара да ги подценим. Ние трябва да сме максимално подготвени за това, което ще ни се случи утре. Трябва да намерим слабите места на тима на Литва”.

“Аз съм спокоен човек и се опитвам да давам увереността на нашите играчи. Имаме отлична комуникация с всички футболисти. Аз казах на Наско Илиев - с Италия започваш и ще вкараш гол. Радвам се, че познах. Сега трябва да изчистим главите на футболистите и те да излязат с желание. Да няма победа две години. Съжаляваме за това, че нямахме време да работим в началото”.

"Това не е моят отбор, това е нашият отбор, той е на всички, защото ние сме българи, идентифицираме се с този отбор. Аз имам и критики, не съм на 100% доволен - ние 20 минути бяхме малко плахи до гола на Киеза. Не бяхме чак толкова агресивни. Успяхме да променим някои от нещата", коментира Ясен Петров.

"Утре е съвсем различен мач. Трябва да контролираме топката, да бъдем ефективни във всяка една ситуация пред вратата на противника. Трябва да се възползваме, най-важното е агресията - да бъдем агресивни да покажем че искаме да победим и да бъдем максимално ефективни", смята наставникът.

"Трябва да излезем освободено, без страх, без да се притесняваме какво ще се случи - освободено трябва да се играе футбол, да сме максимално ефективни, това е основата на един нов отбор с много дебютанти, с момчета,  които започнаха да се опознават, да се чувства връзката тях за мен е важно крайният резултат и той да е в наша полза, да спечелим една победа, която ще ни даде съвсем друго самочувстви и ще ни върне вярата в този колектив. Победата ще е следващата стъпка в изграждането на този отбор."

"Нашата философия е такава - не са важни само които стартират, важни са тези, които влизат на смяна. Имаме едно богатство - 5 смени и тези 5 човека за мен са стартови играчи, изключително важни. Имаме 16 играчи, които да се появят в игра всички са титуляри са изключително важни. Радвам се, че има хора в този отбор много позитивни, които искат. Най-важното във футбола е да искаш и това е нещо, което се опитваме да предадем", коментира той.

"Ние играхме и срещу световния шампион,където не беше лесно няйой да си смени тенистака и това, което научих беше, че почти всички от италианците искаха да си сменят тениската с нашия отбор, Манчини ме покани, аз му бях подготвил подарък - фланелка с определени неща както на него, така и на Бонучи, който направи 100 мача в националния отбор/ Те бяха подготвили подарък за мен - топка с пожелание с автограф - отношението беше изключително добро. И с Виали се видяхме преди мача,  мога да кажа само мн добри думи за това какъв начин бяхме посрещнати и изпратени - нещо което ще отсане като изключителен спомен за мен."

"Отново искам да го изтрия всичкото това нещо и утре да имаме още по-добър спомен - най-важното за нас като отбор. Попринцип съм човек, който има мечти, но няма да ви ги казвам, споделих ги с футболистите, имаме един път, който трябва да извървим и той не е лесен. Пожелавам на нашия отбор един ден да сбъдне моите мечти", сподели още Ясен Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички