Ясен Петров след Франция: 10 минути не ни стигнаха, за да кажем, че сме играли добре


Ясен Петров след Франция: 10 минути не ни стигнаха, за да кажем, че сме играли добре
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2873 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Ясен Петров говори след поражението с класическото 0:3 от световния шампион Франция. Наставникът остана реалист и призна огромната класа на "петлите", но и подчерта умората в нашия тим.

"Първо, огромен респект, защото играхме срещу един много силен отбор. Влязохме в състояние на умора. Започнахме много рано със смените, предварително знаехме, че ще използваме и 6-те и започнаха рано, защото наистина бяхме изтощени. Днес мисията бе наистина много трудна, но имаме полза от такива мачове. Не ни стигнаха 10 минути, за да кажем, че сме се представили добре. Много класа в домакините, фаворит са на Европейското първенство.

Имахме един много добър шанс, но го изпуснахме. Не казвам, че нямаше да загубим, ако бяхме вкарали, но все пак. Старахме се, футболистите дадоха всичко от себе си. Само можем да печелим от такива мачове. Знаете, че двойката централни защитници играха всички мачове по 90 минути. Играхме на 01.06, 05.06 и днес, 08.06. Знаем, че и Вальо (Антов) няма игрови ритъм, но изкара 3 пълни мача. Това е след края на сезона, а срещу нас имаше много силен отбор.

Опитахме да задържаме топката, но класата си е класа. Срещу нашите момчета имаше футболисти - единият спечели Шампионска лига наскоро. За играчите ни това е безценен опит, защото те се докоснаха до големия футбол. Знаем къде ни е нивото, докоснахме се до това да срещнем много силни отбори. Видяхте обстановката и в Русия, и във Франция, прекрасна беше, благодаря. Трябва да вървим напред" - заяви Петров пред БНТ.

А мачът бе белязан и от неприятен момент за Франция, тъй като Карим Бензема напусна контузен (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички