Ясен Петров изравнява Любослав Пенев по интересен показател начело на България


Ясен Петров изравнява Любослав Пенев по интересен показател начело на България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1761 0

Напук на твърденията, че Ясен Петров не разполага с голям избор от играчи за националния отбор, "Мач Телеграф" разкрива, че старши треньорът на "лъвовете" съвсем скоро ще изравни Любослав Пенев по брой футболисти, които са минали през България под негово ръководство.

Ел Голеадор бе начело на тима за период от около 3 години и използва цели 46 играчи, докато Пловдивския Джанини започва втората си година и е спрял бройката, за момента, на 43!

Именно след предстоящите контроли срещу Хърватия и Катар Ясен Петров ще изравни Пенев, тъй като се очаква да даде шанс на още три нови имена - Иван Дюлгеров (Черно море), Алекс Петков (Арда Кърджали) и Мики Орачев (Локомотив София).

Изданието допълва и че единственият футболист, който е играл във всеки един от мачовете (13) на "лъвовете" при Петров, е Ивайло Чочев, въпреки че Кирил Десподов е този, който е прекарал най-много минути на терена (855). Най-малко доверие пък е получил Мартин Райнов - едва 180 секунди с фланелката на България.

Друг интересен факт е, че в първия мач на Джанини начело на България, средната възраст на тима бе 29.3 години, но постепенно тази граница падна чувствително и срещу световния шампион Франция (0:3) "лъвовете" бяха на обща средна възраст 25.5. При равенството с европейския шампион Италия във Флоренция пък този показател бе 26.3!

ВИЖТЕ СЪСТАВА НА ЯСЕН ПЕТРОВ ЗА КОНТРОЛИТЕ С ХЪРВАТИЯ И КАТАР

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички