Ясен Петров: Има още 5 мача, максимумът точки от тях е 15


Ясен Петров: Има още 5 мача, максимумът точки от тях е 15
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1738 0

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров говори при завръщането на тима в София след последния двубой от тази пауза за световните квалификации - равенството срещу Северна Ирландия. Наставникът е доволен от футболистите, като остава оптимист за бъдещето.

"Равносметка няма. Реалността е явна за всички. Влезнахме на дълбокото в първите два мача. Нямахме време да се сработим и да подготвим абсолютно нов отбор. Направихме добър колектив. Всички, които бяха с нас, могат да го потвърдят. Нужно е време, наистина. Дано младите играчи да са титуляри в собствените си отбори, „да ни вадят очите”, а когато ги извикаме, да ги приобщим към колектива. Отборът на Швейцария е граден седем години, за Италия – не коментирам. Там се представихме на добро ниво. Всички обстоятелства около този двубой ще го обсъждат журналистите. Вчера беше тежък мач срещу съперник, който игра бараж за Европейското първенство. Тяхната цел е второто място и оцениха факта как играхме ние. Трябва да се отдаде заслуженото, че момчетата се сбиха.

Абсолютно оправдаха доверието ми новите. Десет човека, които никога не бяха играли за националния отбор, се справиха. 26 човека повикахме – 25 играха. Използвахме целия наличен потенциал и не мога да бъда недоволен. Най ме впечатли атмосферата в отбора и обстановката е прекрасна. Този отбор има нужда от подкрепа. Ще продължа да го повтарям. Ако нямаме резултати, аз ще поема отговорността" - започна той.

"Пет мача има още, математически могат да се изчислят всякак. Максимумът е 15, минимумът не знам колко ще спечелим. Италия и Швейцария са отбори, които наистина са на много високо ниво. Дори Северна Ирландия е напред от нас в ранглистата. Ние сега градим нов отбор, дайте му време. Тези момчета, младите, имат нужда от подкрепа. Швейцария и Италия не искаме да ги убиваме в битка с негативни емоции. Вчера дори точката… те дебютират в мач със спечелена точка.

Аз призовавам младежите с изявите си, че искат да играят тук. Първо в клубовете си. Когато са там и играят редовно, няма проблем за мъжкия национален отбор. Всеки един, „който ни вади окото”, има възможност да се интегрира. Най-много игра Чочев. Това е едно много позитивно момче. Последните 20 минути вчера го виждах, че изнемогва, но нямаше как. Няма да казвам какви трудности имахме. Сигурен съм, че след 2-3 месеца ще бъде още по-добър. Сега получава втори шанс след травмата. Пожелавам му да е жив и здрав и да помага на младите в България" - продължи специалистът.

"Ние да не сме световни шампиони по футбол, как да не се радваме? Италия са четири пъти шампиони. Северна Ирландия са 49-и, а ние 68-и. Не сме пораженчески настроени. И други ще отидат в Белфаст и да видим какво ще стане. Не сме поели България да е първи в групата. Появихме се в момент, който трябва да го вдигнем този отбор. Стъпваме върху това нещо. Лесно е да излееш кофа с негативизъм. Нали искаме да градим, подкрепяйте тогава" - завърши Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички