Ясен Петров: България можеше да бие Северна Ирландия


Ясен Петров: България можеше да бие Северна Ирландия
Снимка: Guliver/GettyImages

1752 0

Селекционерът на България - Ясен Петров, бе категоричен, че равенството срещу Северна Ирландия е заслужено и, както "лъвовете" са можели да спечелят, така са и можели да загубят срещата, с която България спечели първа точка в квалификациите за Мондиал 2022. 

"Двата отбора сее сбиха. Искаха победата. Знаехме, че така ще играят. Много силов футбол. Бяха и по-свежи от нас. Повечето от техните играчи не играха в контролата със САЩ. Това ни е трети мач. Доста от играчите поизчерпаха енергията. Доволен съм съм всички дебютанти. Точката е справедлива", каза Петров и разясни на какво се дължи неговото мнение. 

„Точката е справедлива, защото както можехме да спечелим, така и да загубим. Тази точка е ценна. Младите играчи трябва да повярват, че могат. В защита формация трима се справиха блестящо и то срещу силов противник. Това е едно от положителните неща. Има какво да се желае в халфовата линия и напред. Надявам се в контролите ще имаме възможност да вкараме и други нови хора и да съумеем да работим върху нашите идеи”, допълни той.

Петров също така разкри защо е чакал до последния мач, за да наложи повече дебютанти в отбора, които се справиха отлично, особено стражът Даниел Наумов и братята Христови. 

"Нямаше риск с дебютиращите. Не искахме да ги излагаме на такова напрежение като в двубоите с Италия и Швейцария, и мислехме, че днешният мач е подходящ . Изразходвахме доста енергия, за да неутрализираме отбора на Северна Ирландия. Това изисква сили. Атанас Илиев влезе без дори да е загрявал. Накрая си беше битка. Футболът почти отсъстваше накрая, но стилът на Северна Ирландия е такъв. Националният отбор търси лидерите си. Ако беше вкарал Наско щяхме да си тръгнем с трите точки. Отговорихме на битката днес във всички аспекти", каза още националният селекционер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички