Ясен Петров подмлади България, но и доближи антирекорд от над 60 години


Ясен Петров подмлади България, но и доближи антирекорд от над 60 години
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1270 0

Българският национален отбор по футбол не стартира по особено успешен начин световните квалификации за Мондиал 2022, допускайки поражения от фаворитите Швейцария и Италия и записвайки равенство със Северна Ирландия. В мачовете селекционерът Ясен Петров използва доста различни изпълнители на терена.

В срещата със Северна Ирландия Петров е снижил с почти 3 години средната възраст на състава в сравнение с този от двубоя с Италия. В Белфаст средната възраст на футболистите ни бе 26,5 години. А това не се е случвало в последните общо 6 цикъла на мачове за България (две европейски квалификации, две световни квалификации и две участия в Лигата на нациите).

Същевременно обаче "лъвовете" доближиха доста неприятен антирекорд, който датира от периода 1934-1957. Тогава не печелим в 9 поредни световни квалификации. Срещу Северна Ирландия записахме шеста поредна такава без победа, като тази серия е еднолично на второто място в това отношение, информира "Мач Телеграф".

За последно спечелихме през 2017 година на 31 август - с 3:2 над Швеция. А като гост последно спечелихме през далечната 2013 година - с 2:1 срещу Малта. Трябва да отбележим, че поне нарушихме друга негативна статистика. За първи път от 7 световни квалификации насам не допуснахме гол (последно това се случи през 2017 година на 25 март, когато победихме с 2:0 Нидерландия у дома).

А самият Ясен Петров все още е оптимист, че можем да се преборим за място на Мондиал 2022.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички