Истината: Излъга ли СДВР? Сбиха ли се фенове на различни отбори, или бяха рамо до рамо?


Истината: Излъга ли СДВР? Сбиха ли се фенове на различни отбори, или бяха рамо до рамо?
Снимка: Alexandar Karamfilov / LAP.bg Пламен Рангелов

6540 0

В четвъртък вечер София стана свидетел на невиждани протести. Хиляди се стекоха в центъра на столицата с едно-единствено искане - оставка на управляващите Българския футболен съюз.

Невиждано бе и обединението между представители на различни отбори у нас. Привърженици на ЦСКА, Левски, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Черно море, Спартак Варна и ред други загърбиха всички различия, както никога преди, заставайки рамо до рамо с една обща кауза.

Запалянковците обсадиха националния стадион "Васил Левски", докато вътре България и Унгария се готвиха да излязат в битка от квалификациите за Евро 2024 г. В даден момент обаче напрежението ескалира. Властите на реда използваха водно оръдие срещу протестиращите, което обаче не сработи особено.

Това принуди униформените да заложат на кучета, палки, сълзотворен газ и физическа саморазправа. Десетки фенове бяха ранени, а Sportlive.bg записа НА ЖИВО агресия и обидни думи срещу предал се участник в митинга. Секунди по-късно наш журналист също бе нападнат с ругатни и удари от полицаите.

Малко по-късно заместник-директорът на СДВР Стефан Иванов застана пред камерите, за да внесе яснота относно размириците. Той не пожела да отговори на въпрос относно агресията спрямо фенове и репортери, но за сметка на това обвини именно запалянковците за всичко случило се. По негови думи се е случило сбиване между агитките на различни отбори, което е довело до по-сериозните действия на органите на реда. 

Истина ли е обаче това?

Репортери на Sportlive.bg бяха непрестанно в епицентъра на събитията, от самото начало. Нищо подобно не се случи около тях в целия ход на протеста, дори напротив - личеше безпрецедентно обединение между иначе противникови фракции.

Пред журналисти на Sportlive.bg застанаха запалянковци на различни тимове, пристигнали в столицата, за да подкрепят протеста. Всеки един от тях отрече категорично информацията, поднесена от Стефан Иванов. Проведени бяха разговори с много фенове, участвали в протеста, които също потвърдиха, че сбиване сред протестиращите не е имало!

В даден етап от сблъсъците с полицията фенове бяха поваляни на земята и удряни многократно от служители на реда. Загърбвайки пристрастията си, други привърженици мигновено се притичваха на помощ на свои съмишленици, спасявайки ги от агресията. 

Вижте ВИДЕО от полицейския произвол срещу феновете

Вижте ВИДЕО от агресията спрямо предал се привърженик и журналист на Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички