Илиев скочи на БФС: Националният отбор не е техен и не може да се крият от феновете зад вратата


Илиев скочи на БФС: Националният отбор не е техен и не може да се крият от феновете зад вратата
Снимка: Министерство на младежта и спорта

3329 0

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев направи важни разкрития около БФС и решенията им за националния отбор по футбол през последните седмици.  

Илиев бе гост в предаването "Още от деня" по БНТ и бе категоричен, че България да приеме Унгария пред празни трибуни е недопустимо и иска това да се промени. 

Коментарът на министъра

"По решение на БФС мачът е преместен в Пловдив. Тревожното обаче е, че ще се играе на затворени врата. Недопустимо е да ограничим българските фенове от възможността да подкрепят националния отбор. БФС може да администрира футбола у нас, но не е собственик на националния отбор. Той е на хората.

Причина за празния стадион не е единствено ремонтът, а и притесненията относно евентуални протести и проява на футболно хулиганство. Липсата на публика обаче не е решение. Ако те е страх от нещо, не можеш да се скриеш при затворени врата.

Това единствено може да нагнети още повече напрежението и хората да реагират по-остро. По всичко изглежда, че от БФС се уплашиха от протест на феновете. Целият социален елемент футбол се крепи на връзката играчи-привърженици. Настояваме от БФС да намерят решение на този казус", категоричен е министърът.

Вижте какво важно решение взе Илиев срещу БФС!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички