Илиан Илиев преди Унгария и Сърбия: Посочи къде "може би" им отстъпваме


Илиан Илиев преди Унгария и Сърбия: Посочи къде "може би" им отстъпваме
Снимка: БГНЕС

1396 0

Илиан Илиев, който е новият селекционер на националния отбор по футбол на България, даде интервю, в което говори и за предстоящите сблъсъци с Унгария (16 ноември) и Сърбия (19 ноември). С тях "лъвовете" приключват квалификациите за Евро 2024.

Родните ни представители ще опитат да избегнат историческо антипостижение - а именно да приключат цял цикъл квалификации без нито една победа. Задачата обаче ще бъде изключително трудно предвид факта, че срещаме големите фаворити в групата, които са и в спор за първата позиция.

Илиев призна, че обмислял сериозно поканата да ръководи националния отбор. Все пак той призна, че е приел, защото "все някой трябва да се опита да помогне да се излезе от тази ситуация".

"Ще започна с това, че доста мислех над това предложение да поема националния отбор. Това не е лесно решение, защото всички знаем какво е положението в българския футбол. Доста мислех. В крайна сметка прецених, че все някой трябва да се опита да помогне да се излезе от тази ситуация, в която се намира националния отбор. Ще се опитам да помогна.

Вече второ или трето поколение е с опасност да се унищожи с времето, а не трябва. Футболистите в момента имат много добри качества. Сега обаче трябва да се абстрахираме от всичко, което се случва и всеки да се опитва да си върши работата и повдига нивото на българския футбол" - започна Илиев пред БНТ.

Илиан Илиев говори за България преди Унгария и Сърбия

След това насочи вниманието си и към предстоящите сблъсъци с Унгария и Сърбия. Той сподели, че има достатъчно потенциал в нашия отбор, за да им се противопостави. Допълни, че може би им отстъпваме в дефанзивен план, но и че това може да се компенсира с отборна игра.

"Играем срещу трудни противници, които са доста обиграни и разполагат с качествени играчи. Аз мисля, че ние разполагаме с достатъчно качество и талант, за да се противопоставим и на двата отбора. Може би отстъпваме в дефанзивен план, но това може да се компенсира с отборна игра. Футболистите трябва да направят така, че да си повдигнат самочувствието, защото смятам, че в последните мачове не показаха истинските си възможности" - каза още той.

Както е известно, специалистът ще съчетава длъжността и с ангажиментите си на старши треньор в Черно море. Това се случва за втори път през този век, след като само Станимир Стоилов е водил и клуб, и националните едновременно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички