След почти 100 години селекционер на България за първи път с повиквателна към сина си


След почти 100 години селекционер на България за първи път с повиквателна към сина си
Снимка: БГНЕС

1785 0

През следващата 2024 година българският национален отбор ще отбележи 100 години от своето съществуване. И за този близо век, откакто съществува едно нещо никога не се бе случвало. Поне до идването на Илиан Илиев като селекционер.

Любопитна статистика за Илиан Илиев

В състава за последните 2 европейски квалификации срещу Унгария у дома на 16 ноември и гостуване на Сърбия 3 дни по-късно е неговият син, който носи и неговото име - Илиан Илиев-младши, пише "24 часа".

Неговата повиквателна обаче е напълно обоснована, но е интересно като статистички парадокс. 24-годишният офанзивен полузащитник играе вече трети сезон в чужбина. Нещо, което вече трудно се постига от родните играчи. Той бе в първенствата на Кипър и Гърция, а сега Илиев-младши е част от Кифисия в южната ни съседка.

Освен това наставникът на Черно море няма как да се лиши от един от малкото ни легионери, които редовно играят.  Списъкът му е от 27 футболисти. С малки изключения всички играха и при Кърстаич, което пък би трябвало да е потвърждение на това, че материалът ни е такъв.

Извън състава е Марин Петков от Левски, като върба Филип Кръстев и Антон Недялков, който се завърна след тежка контузия. Викнат е и Светослав Ковачев от Ахмат, както и дебютанта Живко Атанасов, като това са основните промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички