Хубчев недоволен: Някои си мислят, че са в националния по право


Хубчев недоволен: Някои си мислят, че са в националния по право
Снимка: БГНЕС

2955 0

Селекционерът на България Петър Хубчев е останал разочарован от представянето на някои от играчите при загубата от Холандия с 1:3 в световна квалификация. Той загатна, че част от играчите, излезли на "Амстердам Арена" снощи, може да не получат повиквателни за следващите мачове.

“Много неща не ми харесаха, но едно беше очевидно - физически тотално отстъпвахме. Най-лесното оправдание е, че сме станали рано, за да пътуваме. Има и още нещо, което се видя от трибуните - някои момчета си мислят, че са в национали по право, без да дават всичко от себе си. Също така има момчета, които въпреки тази умора, се опитаха да минат тази граница и дадоха всичко от себе си. Ще разговаряме и с едните, и с другите”, коментира Хубчев след поражението.

“Разбира се, че част от футболистите може да не получат повиквателни. Откакто сме ние, съм убеден, че викаме най-добрите състезатели. Качествата ги имат, но това не е достатъчно. Трябва много сърце и хъс. Не го виждам в някои хора. Ще им го кажа директно на тях”, добави той.

Селекционерът коментира и направените промени спрямо мача с Швеция, в който победихме с 3:2.

“Не обичам да споменавам конкретни имена, но има обективни причини, които ни накараха да извършим промени. След като сме загубили, значи сме сбъркали. Но съвсем ясно знаехме какво искаме. Преди мача направих разбор с момчетата. Казах им, че дори и 2:0 да стане, ние сме такъв отбор, че можем да се върнем в мача по всяко време. Тъй че не би трябвало да се объркваме и да отписваме мача още в 7-ата минута. Какво като са ни вкарали гол?", възнегодува той.

Хубчев заяви, че за него разликата между нашия отбор и Холандия е очевадна във физическо отношение. "В такива индивидуални двубои те са много по-добре подготвени", посочи той.

Самият треньор пое голямата част от вината за загубата в Амстердам.

"След като сме загубили, най-голямата причина съм аз. Не бях там, където трябва да бъда. Малко ме интересува кой какво е казал. Заради похвалите едва ли не трябва да се чувствам най-големия треньор. Но ако трябва да съм честен, позитивите са повече от негативите. Негативите ще ги кажа директно на момчетата в очите”, завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички