Христо Бонев: Футболът ни ще тръгне нагоре до 2 години


Христо Бонев: Футболът ни ще тръгне нагоре до 2 години
Снимка: БГНЕС

1013 0

Легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев изрази своя оптимизъм относно родния футбол. Зума вярва, че в скоро време българският футбол ще тръгне нагоре, а причината за този оптимизъм е, че в момента сме в най-лошото си положение. Легендата сподели очакванията си от развоя на групата, в която България попадна за Мондиал 2022.

"Противно на повечето изказани мнения аз съм оптимист за футбола ни. И оптимизмът ми идва от това, че по-лошо положение не може да бъде. Сигурен съм, че до две години футболът ни ще дръпне нагоре. Просто ще се оттласнем от дъното, на което сме. Настоящото безвремие няма как да продължи вечно. Забелязвам, че има талантливи момчета в младежкия национален отбор и в някои юношески гарнитури. Само трябва треньорите по-смело да ги налагат", анализира Бонев пред "Марица".

"За Мондиал 2022 трябва да гледаме реалистично. Там Италия е явен фаворит, а Швейцария притежава много силен отбор. Само чудо може да ни класира, но чудеса във футбола стават много рядко. Важното е да се започне здрава работа от някъде", допълни той. На доста по-различно мнение е бившият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички