Христо Бонев: Футболът ни ще тръгне нагоре до 2 години


Христо Бонев: Футболът ни ще тръгне нагоре до 2 години
Снимка: БГНЕС

1310 0

Легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев изрази своя оптимизъм относно родния футбол. Зума вярва, че в скоро време българският футбол ще тръгне нагоре, а причината за този оптимизъм е, че в момента сме в най-лошото си положение. Легендата сподели очакванията си от развоя на групата, в която България попадна за Мондиал 2022.

"Противно на повечето изказани мнения аз съм оптимист за футбола ни. И оптимизмът ми идва от това, че по-лошо положение не може да бъде. Сигурен съм, че до две години футболът ни ще дръпне нагоре. Просто ще се оттласнем от дъното, на което сме. Настоящото безвремие няма как да продължи вечно. Забелязвам, че има талантливи момчета в младежкия национален отбор и в някои юношески гарнитури. Само трябва треньорите по-смело да ги налагат", анализира Бонев пред "Марица".

"За Мондиал 2022 трябва да гледаме реалистично. Там Италия е явен фаворит, а Швейцария притежава много силен отбор. Само чудо може да ни класира, но чудеса във футбола стават много рядко. Важното е да се започне здрава работа от някъде", допълни той. На доста по-различно мнение е бившият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички