България се изправя срещу Италия в квалификациите за Мондиал 2022, ето всички съперници


България се изправя срещу Италия в квалификациите за Мондиал 2022, ето всички съперници
Снимка: БГНЕС

4581 0

Днес от 19:00 часа българско време в Цюрих бе  изтеглен жребият за квалификационните групи за Мондиала в Катар през 2022 година. Националният ни отбор е в група C заедно с отборите на Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва.

България бе в четвърта урна заедно с отборите на Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора, Северна Македония, Албания, Израел, Беларус, Грузия и Люксембург. Общо 55 отбора от Стария континент ще се включат в битката за 13 квоти.

Жребият за квалификациите на Световното през 2022-а

България не е участвала на голямо първенство от Евро 2004. В момента националният отбор е без селекционер, а начело на БФС стои временно изпълняващият длъжността президент Михаил Касабов.

Първите десет отбора от всяка група се класират директно за Мондиал 2022, като остават още три квоти от зона Европа. Те ще бъдат решени от десетте втори тима в групите+двата най-високоранкирани, но некласирани победители от групите в Лигата на нациите. Тези 12 отбора ще бъдат разпределени в три отделни потока, като всеки ще играе финал, а победителите ще отидат в Катар след две години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички