Само "джуджета" са вкарали по-малко от нас в сезона на Лигата на нациите


Само "джуджета" са вкарали по-малко от нас в сезона на Лигата на нациите
Снимка: Getty Images/Guliver

1639 0

Изпадането на българския национален отбор в Лига "С" на Лигата на нациите е оправдано не само заради слабата ни игра и резултатите, но и заради статистиката на нашия тим. След края на тазгодишното издание на турнира лъсна един съществен компонент в негативната страна на "лъвовете". Оказва се, че ние наистина сме много зле в атака.

За наше щастие не сме отборът с най-малко реализирани попадения в това издание на турнира на УЕФА. Знаете, че тимът на Георги Дерменджиев спечели само 2 точки и реализира само 2 гола в шестте си мача. Не сме и най-слабите в този компонент в нашата група, макар това да не е кой знае какво успокоение. Най-зле в атака в групата ни е бил тимът на Ирландия, забил само 1 попадение.

Като цяло в 4-те групи на турнира ние делим петото място с Азербайджан по най-ялова атака. Пред нас обаче са почти изцяло отбори, които са със статут на футболни джуджета. Най-зле е Сан Марино, който няма отбелязан гол, следван от Ирландия, Молдова и Андора с по 1 попадение. Но пък обидното за българския фен е, че други "джуджета" - Гибралтар и Лихтенщайн, са с повече голове от нас - по 3. С толкова са и Босна и Херцеговина и Исландия. А в коя урна и при кои отбори за Мондиал 2022 ни прати този срив в Лига С вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички