Гонзо разкри: България приключва с "Васил Левски", къде ще играе през 2024-та?


Гонзо разкри: България приключва с "Васил Левски", къде ще играе през 2024-та?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2738 0

В последните години националният отбор по футбол на България домакинства на три различни стадиона - на "Васил Левски" в София, на "Христо Ботев" в Пловдив и на "Хювефарма Арена" в Разград.

След като преди дни бе потвърдено, че "лъвовете" ще се завърнат в столицата за двете домакинства до края на календарната година, сега стана ясно и къде ще приемат съперниците си през 2024-та.

Както е известно, през 2023-та имаме още два мача у дома. Те са срещу Литва (14 октомври) и срещу Унгария (16 ноември), като ще се проведат на Националния стадион "Васил Левски". Те са от квалификациите за Европейското първенство през 2024 година.

Догодина обаче срещите ще се състоят в Пловдив на "Христо Ботев". Това разкри техническият директор на националите Георги Иванов - Гонзо. Стадионът на Лудогорец не е избран поради факта, че е много далеч.

"Домакинството в Пловдив не е експеримент. Когато Ботев си оправи стадиона, ние ще се преместим да играем там. Съоръжението на Лудогорец е много далеч, "Васил Левски" отговаря на критериите с компромиси, докато стадионът на Ботев е перфектен за футбол.

Очакваме домакините да си оправят проблемите с козирката и осветлението, за да покрият изискванията към телевизията и УЕФА. По този начин ще вземат нужната категория 4. УЕФА ни разреши да играем мача с Иран на този стадион, тъй като е приятелски" - сподели Гонзо.

А България е все по-близо до футболните джуджета - вижте кои отбори са по-зле и с по-малко точки в евроквалификациите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички