Гонзо изрази претенции към клубовете в Първа лига и заяви: България се готви за класиране на европейско първенство


Гонзо изрази претенции към клубовете в Първа лига и заяви: България се готви за класиране на европейско първенство
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2371 0

Техническият директор на БФС - Георги Иванов, даде интервю пред "Sportal", в което изрази мнението си, че националният отбор на България е съставен от млади футболисти, които имат качествата да играят на 'европейско ниво':

"Победите над Гибралтар и Северна Македония са основата, върху която трябва да градим. Голяма част от футболистите са млади, имат качества да играят на европейско ниво. Колективът е добър - можем да бъдем доволни от това, което се случва".

Гонзо допълни, че тимът мечтае да се класира за ЕВРО 2024, а квалификационната ни група (Унгария, Сърбия, Черна гора, Литва) "не е от най-трудните": "Мечтаем да се класираме за Евро 2024, готвим се март да сме в оптимална форма. Групата ни не е от най-трудните, България се готви за класиране на европейско първенство, няма какво да си говорим".

Бившият нападател на Левски каза още, че има претенции към тимовете в Първа лига, тъй като не дават достатъчно шанс за изява на българите: "Мачовете във вътрешното първенство са интересни. Имам претенции към клубовете, че все по-малко българи играят в отборите. В България има таланти и ако искаме да развиваме българския футбол и националния отбор, трябва да се налагат повече българи", посъветва той, а за финал каза за кой отбор ще стиска палци на Мондиал 2022: "Моят фаворит за Световното първенство е Франция".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Легенда на българския футбол: Скоро ще се класираме на голям форум!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички