Гонзо потвърди, че България ще вземе талант от Бундеслигата в националния отбор


Гонзо потвърди, че България ще вземе талант от Бундеслигата в националния отбор
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1868 0

Един от шефовете в БФС - Георги Иванов-Гонзо, потвърди, че много скоро за националния ни отбор по футбол може да заиграе талантът от Бундеслигата - Фабиан Нюрнбергер, който се подвизава в тима на Дармщат.

Коментарът на Гонзо

"След Лукас Петков има още един футболист от Германия, който ще играе за България. Това е Фабиан Нюрнбергер. Играе за Дармщат в Бундеслигата. Неговата майка е българка. Предприели сме всички мерки да му изкараме български паспорт, за да може, ако не за настоящия квалификационен цикъл, който завършва през ноември, то през следващата година този футболист да бъде в националния отбор", каза техническият директор на БФС за БНТ.

"Следим и други български наследници в чужбина. Има такива футболисти. Даже при по-малките – 14, 15, 16-годишни, има по 4-5 човека от Атлетико Мадрид, Севиля и Шалке. Това са футболисти, които ние след 3-4 години ще очакваме да показват ниво в националния отбор", допълни Гонзо.

Кой е Нюрнбергер?

24-годишният футболист започва с футбола в Хамбургер. Той минава през школите на Айнтрахт Франкфурт и Нийдендорфер. Като професионалист започва в Нюрнберг през 2018-а. Умее да играе както в центъра така и в лявата част на полузащитата. През това лято преминава в Дармщат със свободен трансфер.

Георги Иванов посочи как България ще се "върне в играта".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички