Георги Дерменджиев: Притесняваме се, играчите да се пазят от коронавируса


Георги Дерменджиев: Притесняваме се, играчите да се пазят от коронавируса
Снимка: БГНЕС

1425 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на България - Георги Дерменджиев, говори за ситуацията у нас и призна, че има притеснение от коронавируса. Дерменджиев призова всички наши футболисти да се пазят, защото една карантина от 14 дни ще наруши формата им.

"Ние не сме спирали да работим. Подготвени са. С нетърпение чакаме да започне новото първенство. Това е особеността на цялата пандемия. Играчите имаха много дълга почивка. След това изиграха определен брой мачове. Сега имат кратка пауза и започва новото първенство, което ще има междинни мачове. Много е неспецифично. Самите играчи трябва да са много внимателни, да спазват дисциплина и да се пазят от коронавируса. Знаете, че една 14-днешвна карантина те изкарва извън форма" - започна той пред "dsport".

"Притесняваме се. С моя екип наблюдаваме широк кръг от играчи. Но в един момент може да се окаже, че определена бройка играчи са заразени с коронавирус. За това апелирам към всички футболисти да се пазят и да са много стриктни. Вандерсон се контузи, Марселиньо е далеч в Бразилия. Има и други играчи, които бяха преотстъпени, сега трябва да се връщат. Има първенство, които започват много късно. С екипа ще се оглеждаме много, за да подберем най-правилните хора" - продължи Дерменджиев.

Националният ни селекционер призна, че се следи и ситуацията с Божидар Краев и Кирил Десподов, както и колко време ще получават те в клубовете си. Специалистът подчерта още, че е хубаво, че Първа лига ще започне месец преди старта на Лигата на Нациите, защото играчите ще бъдат в добра форма.

А наскоро треньорът на младежите Александър Димитров призна, че те имат манталитета на героите от САЩ 94.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички