Георги Дерменджиев изуми: Няма да е изненада, ако повикам Марселиньо


Георги Дерменджиев изуми: Няма да е изненада, ако повикам Марселиньо
Снимка: БГНЕС

1776 0

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев говори дни преди откриващия двубой от тазгодишното издание на Лигата на нациите за нашия тим. Той изуми, като призна, че не би било учудващо, ако повика 36-годишния бразилец с български паспорт - Марселиньо.

"Марселиньо? Наблюдаваме всички мачове, в които играе. Няма да бъде изненада, ако бъде повикан. Трябва обаче нивото му да е такова, че да заслужава да бъде повикан в националния отбор. Трябва да ви кажа, че втора лига на Бразилия е едно изключително силно първенство. В добра форма е, но му трябва още адаптация - от България към Бразилия. Международните мачове показват нивото на клубния футбол, видяхте, че малко трудно потеглихме, но се надявам българските отбори да побеждават. Трябва да сме реалисти и да знаем какво е нашето ниво. Всички искаме да се класираме, важно е за всички в българския футбол.

Няма много време до баража, трябва да го извоюваме с много работа и футболен интелект. Трябва да наблюдавам играчите и да избера тези, които ще са в най-добра форма. Следим и Унгария, и Румъния, и Исландия. Няма да бъде лесно изобщо, но аз съм оптимист. Трябва да се вложи изключително много труд. Европейското първенство е един изключително силен турнир, чакат ни световни шампиони, европейски шампиони. Господ ще каже кой ще се класира" - сподели Дерменджиев пред БНТ.

А Сисиньо е шестият бразилски футболист, който играе за България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички