Червена лампа! Защо Танзания е голяма опасност за България - "лъвовете" ще се пазят от резил


Червена лампа! Защо Танзания е голяма опасност за България - "лъвовете" ще се пазят от резил
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images и TeamBulgaria (Facebook)

2313 0

Националният отбор по футбол на България ще се изправи в исторически първи сблъсък срещу Танзания. Мачът е част от новия приятелски турнир на ФИФА - FIFA Series, който ще се състои между 19 и 26 март в Баку. Там "лъвовете" ще срещнат и домакините от Азербайджан.

Изглежда сякаш евентуално поражение от африканската държава ще бъде тотален крах за националния ни тим. Реално погледнато обаче - опонентът ни е в много по-добра форма, отколкото селекцията на Илиан Илиев, въпреки че останахме непобедени срещу Унгария и срещу Сърбия.

Танзания е в много по-добра форма, отколкото България

Още: Националният отбор с ясна програма за новия експеримент на ФИФА

Срещу Танзания България ще гони първа победа от година и половина

"Лъвовете" са без победа от 16 ноември 2022 година, като през цялата 2023-та нямат нито един успех, а серията включва общо 11 срещи без успех, сред които шест поражения. В този период не сме успявали да победим страни като Люксембург, Черна гора (две загуби), Литва (загуба и равенство), Иран и Албания, която все пак е в подем.

Танзания пък може да се похвали с три победи през 2023-та година. В последните си десет двубоя допуска само три поражения, като те идват от две от най-силните страни на континента - два пъти от Мароко и веднъж от Египет.

Освен това съперникът е твърде непознат. Никога преди България не се е изправяла срещу Танзания и не се знае какво можем да очакваме. Трябва да отбележим обаче подемът на "лъвовете" при Илиан Илиев, който е обнадеждаващ и все пак би трябвало да сломим опонента за първа победа от близо година и половина насам.

Малко преди паузата за клубния футбол дойде и лоша новина за представителния тим след контузия. Все пак Илиан Илиев реагира бързо и намери заместник на Иван Турицов в националния.

Още: "Искаме промяна, а не подмяна!": Има дата за нов масов протест срещу БФС!

Илиан Илиев разясни защо България се съгласи да участва в турнира в Азербайджан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички