Ел Салвадор задмина България в ранглистата на ФИФА след лошия старт в квалификациите


Ел Салвадор задмина България в ранглистата на ФИФА след лошия старт в квалификациите
Снимка: Getty Images/Guliver

1329 0

Българският национален отбор по футбол се смъкна с 3 места до 71-ва позиция в обновената ранглиста на ФИФА. През март "лъвовете" записаха загуби от Швейцария и Италия, както и равенство със Северна Ирландия в откриващите си 3 мача от квалификациите за Мондиал 2022. Така активът им е намалял с 11 точки и вече е 1339. Ирак, Ел Салвадор и Канада изпреварват националния ни отбор, който вече е на 71-во място.

От съперниците ни в световните квалификации Италия записва сериозен прогрес след трите поредни победи и скача с три места до седма позиция. Швейцария също напредва с три места до номер 13 в класацията, докато Северна Ирландия отстъпва с три места до 47-ма позиция. Най-ниско класиран в нашата квалификационна група е отборът на Литва, който е на незавидното 134-то място.

В челото на класацията няма промени, като Белгия продължава да е водач пред Франция и Бразилия. Следващата ранглиста на ФИФА ще бъде публикувана на 27 май. А поредната груба критика срещу националите от боса на Славия Венци Стефанов можете да видите тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички