Венци Стефанов за националите: Единият се върти по-бавно от тролей 3-ка


Венци Стефанов за националите: Единият се върти по-бавно от тролей 3-ка
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

3248 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира националния отбор по футбол, както и новия селекционер Ясен Петров. Стефанов призна, че е очаквал от треньора да е по-смел, като бе и критичен към няколко футболисти на "лъвовете", сред които бранителят на Лудогорец Сисиньо.

"Очаквах, че Ясен по-смело ще пристъпи, 3-ма 4 футболисти не знам защо разчита на тях, и вратаря, и централния защитник, той се върти по-бавно от тролей 3-ка, и Сисиньо, и Шивача. Шанс за българските футболисти, Светьо Ковачев, Доминик Янков - избран за №1 на турнира в Турция при младежите, при мен има двама, Сораков, в Черно море, в Лудогорец, в Ботев има млади момчета. Не знам защо прибягваме до Сисиньо, какъв Сисиньо, какви 5 лева.

Съгласен съм с част от думите на Красимир Балъков, когато се разбиха училищните първенства, селските, дойде демокрацията и всичко живо отиде по дяволите. После търсим вината в президентите, една пирамида се гради отдолу нагоре. Говорим си с хората във футболния съюз. Няма ли я искрата, децата да се занимават със спорт, по селата, по кварталите, вместо да стоят по компютрите, да излязат да спортуват, нищо позитивно няма да се случи. Едно време имаше народна топка, дама, ама децата бяха на улицата, децата нямат възможност ни най-малко да правят това, което сме правили едно верме, няма този ред и дисциплина. Масовият спорт роди това талантливо поколение. Предишните треньори бяха съвестни, строги треньори, не се пускаха детето на месаря, на автомонтьора, на някой банкер.

Радетел съм да има повече български играчи на терена. Знаем отборите, които разчитат на чуждестранните играчи, те са два. Трябва да се погледне към такива млади футболисти. Пренебрегнал е много млади футболисти, като видя Ясен Петров ще му го кажа, така е преценил така е решил, между Ради Кирилов и Шивача разликата е като от Лом и Лондон" - сподели Стефанов на пресконференция.

А националният отбор на България тръгна за Северна Ирландия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички