ЕКСКЛУЗИВНО: Радостин Василев: Догодина ще проектираме нов национален стадион


ЕКСКЛУЗИВНО: Радостин Василев: Догодина ще проектираме нов национален стадион
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

5200 0

Държавата ще започне проектиране на нов национален стадион. Това заяви спортният министър Радостин Василев в предаването "Защо, господин министър" по "БТВ".

"България остава последната държава на Балканския полуостров със стадион в толкова тежко, изключително компромисно състояние", коментира Василев, на когото бе зададен въпрос "до кога така" ?

"До 2023 г. Догодина екипът на Министерството на младежта и спорта е заложил много сериозна сума за започване на проект на нов национален стадион. Министърът на финансите е информиран за това, който помоли за специална 4-годишна програма по проекта.

Провели сме разговори с главния архитект. Няма особено голям избор във възможностите за място на новия национален стадион. Ще го направим след широко обществено обсъждане. Вариантите са няколко. Единият е летище София, другият е изходът за Пловдив срещу резиденция "Врана", а третият е Обеля - Люлин е третият. 

Най-добър хоризонт има този за пътя за Пловдив срещу резиденцията. Там се намира огромен държавен имот, който с определени подобрения на инфраструктурата, може да стане страхотен национален стадион. Догодина проектираме", сподели министърът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички