Дузпа спаси Русия срещу добре подредения отбор на България в защита


Дузпа спаси Русия срещу добре подредения отбор на България в защита
Снимка: Getty Images

10136 0

Българският национален отбор по футбол бе близо до това да запише престижно равенство срещу участника на Евро 2020 Русия в приятелски мач, но дузпа в 83-ата минута донесе победата на "Сборная". България стоеше добре на терена, играчите спазваха тактическите указания на Ясен Петров и се движеха компактно. Руснаците нямаха много чисти положения, но пък и "лъвовете" не можеха да се похвалят с такива. Ето и как се разви самата среща:

"Лъвовете" започнаха много надъхано срещата и още в 3-ата минута можеха да открият резултата! Кирил Десподов пусна извеждащ пас към Момчил Цветанов, но топката му дойде малко дълга и футболистът на Локомотив Пловдив не успя да нанесе добър завършващ удар. Последва разбъркване, при което Доминик Янков опита да овладее кълбото, но вратарят Шунин се намеси добре и сложи край на опасността. 

За съжаление на Ясен Петров Кристиян Малинов се контузи след само 10 минути игра и се наложи да бъде заменен от Петър Витанов. Малко след това Дзюба комбинира със Зобнин и той стреля без много да му мисли, но за наше щастие топката профуча над напречната греда. Постепенно темпото на игра се поуспокои, а руснаците започнаха да налагат своя стил - след 20 минути от началото на срещата притежанието на топката бе 63:37 процента в тяхна полза!

В 28-ата минута Артьом Дзюба задържа една топка около точката на дузпата, след това подаде към Оздоев и той шутира по диагонал без подготовка, но ударът му мина на метър-два над горния десен ъгъл на българската врата. "Лъвовете" не стояха лошо на терена срещу участника на ЕВРО 2020, играеха компактно, но така и не успяваха да организират по-добра атака.

В 37-ата минута много дейният Дзюба майсторски гърдира една топка и я пусна към Зобнин, но неговият удар по земя попадна право в ръцете на Иван Караджов. В 43-ата минута Петър Витанов сбърка една топка в центъра на терена, Русия разигра бързо и създаде опасна ситуация, но Валентин Антов се хвърли на шпагат и попречи на Головин да стреля отблизо към нашата врата. Това бе и всичко по-интересно за първата част!

Ясен Петров извърши една смяна на почивката - Георги Георгиев замени Иван Караджов под рамката на вратата. Второто полувреме започна в същото темпо като по-голямата част от първите 45 минути - Русия атакуваше, но без успех. В 58-ата минута Атанас Илиев, който отбеляза гола срещу Словакия, влезе на мястото на Андрей Гълъбинов, а малко след това Антонио Вутов замени Доминик Янков.

В 60-ата минута България получи нарушение в половината на домакините и имаше възможност да центрира топката в наказателното поле на Русия, но Кирил Десподов разочарова с изпълнението на статичното положение. Осем минути по-късно силен удар на влезлият на смяна Джикия профуча близо до лявата греда на Георги Георгиев.

В 73-ата минута се стигна до най-опасното положение пред нашата врата, но вратарят на Черно море показа чудесен рефлекс и спаси силният удар на Юри Жирков - каква намеса! Само 180 секунди по-късно България бе близо до гола - Десподов получи извеждащо подаване по тъча и бързо отклони към непокрития Атанас Илиев, но той изобщо не успя да си спре топката и опропасти, може би, най-добрата възможност за "лъвовете"!

В 83-ата минута Русия получи правото да изпълни дузпа! Валентин Антов закачи крака на Миранчук и съдията веднага посочи бялата точка. Соболев застана зад топката и хладнокръвно реализира - 1:0! В заключителните минути на срещата Георги Минчев замени Ивайло Чочев.

2 минути преди края на редовното време Мостовой бе изведен сам срещу вратаря, но шутът му мина на метър-два от лявата греда на Георги Георгиев. Това бе и всичко по-интересно в мача!

Състави:

Русия: Шунин, Караваев, Джикия, Семьонов, Жирков, Баринов, Оздоев, Зобнин, Головин, Йонов, Дзюба

България: Караджов, Янков, А.Христов, Антов, П.Христов, Карагерен, Десподов, Чочев, Малинов, Цветанов, Гълъбинов 

ПРЕДИ МАЧА

И тази контрола, както преминалата - срещу Словакия, и предстоящата - срещу Франция, са най-вече за обиграване на младия състав на Ясен Петров и трупане на ценен опит. Русия пък прави репетиция за участието си на предстоящото Европейско първенство 2020.

Очаква се в двубоя нашият тим да бъде изведен с капитанската лента от Кирил Десподов, който получи съвсем скоро новата си роля.

Крилото на Каляри, който играе под наем в Лудогорец, вече е бил капитан на "трикольорите". Това се случи на световната квалификация със Северна Ирландия в Белфаст, когато Георги Костадинов бе заменен заради контузия.

Какво заяви Кирил Десподов преди мача - четете тук.

Какво заяви Ясен Петров преди срещата - прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички